İzmir'deki Beydağ Sulama Projesi

Projede fiziki gerçekleşme oranı yüzde 86'ya ulaştı Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: 'Projeyle ülke ekonomisine her yıl 125 milyon lira katkı sağlamayı hedefliyoruz'.

İzmir'deki Beydağ Sulama Projesi'nde fiziki gerçekleşme oranının yüzde 86'ya ulaştığı bildirildi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, projeyle ülke ekonomisine her yıl 125 milyon lira katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Beydağ Sulama Projesi'nde çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

Tamamlandığında, Beydağ ve Ödemiş'in bulunduğu Küçük Menderes Havzası'ndaki 196 bin 500 dekar araziye su temin edileceği vurgulanan açıklamada, projede fiziki gerçekleşme oranının yüzde 86'ya ulaştığı ifade edildi.

Halen 92 bin dekar arazinin suya kavuştuğu aktarılan açıklamada, bu ay içerisinde de 27 bin 500 dekar alanın daha suyla buluşmasının planlandığı bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 'Beydağ Sulama Projesi'ni hizmete aldıklarında Küçük Menderes Havzası’nda yaşayan her ailenin gelirinin altı kat artacağını kaydetti.

Proje kapsamında inşa edilen kanalların toplam uzunluğunun 250 kilometre olduğunu bildiren Eroğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

'Yapılacak tahliye kanallarıyla bazı bölgelerde yaşanan su baskınlarına da kesin çözüm üretmiş olacağız. Türkiye'nin en kapsamlı sulama projelerinden birini yapıyoruz. Bittiğinde sadece Küçük Menderes değil bütün Türkiye kazanacak. Proje kapsamında tamamlanan kanallar hemen işletmeye alınarak, milli ekonomiye ve yöre insanına kalkınma olanağı sunacak. Bu kapsamda vatandaşımızın refahını artırarak, çiftçilerimizin yüzünü güldüreceğiz. Projeyle ülke ekonomisine her yıl 125 milyon lira katkı sağlamayı hedefliyoruz.'
Kaynak: AA