Muşlu Kadınlar İş Sahibi Oluyor

Muş'ta açılan halı kursuna katılarak iş sahibi olan kadınlar, kendi ayakları üzerinde durmanın mutluluğunu yaşıyor.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından açılan halı dokuma kursuna katılan ihtiyaç sahibi kadınlar, el emeğini ortaya koyarak para kazanıyor.

Çok sayıda işsiz kadının katıldığı kurs, kadınların meslek sahibi olmasını ve para kazanarak aile bütçesine katkı sunmasını sağlıyor.

Kursta görev yapan eğitmen Şenay Şener, kursun, İŞ-KUR desteğiyle Halk Eğitim Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde açıldığını ifade etti.

Burada kurs gören kadınların, meslek edinmelerinin yanında günlük 20 lira ücret aldıklarını dile getiren Şener, 'Şu anda 20 kişi çalışıyor. Burada 6 ay süre ile kurs alacaklar. Burada yapılan halılar yün ve kök boyamadan üretilmektedir. Genelde Muş'un simgesi olan lale desenleri işliyoruz. Kendi yöremize ait olan şal desenlerimiz var. Burada kurs gören kadınların genelde kırsal kesimde göç edip merkeze yerleşen dar gelirli ailelerdir. Devam eden kurslar sayesinde ev kadınları para kazanarak evini geçindirmekle kalmıyor, özgüven de kazanıyor.' dedi.

Kızı ile birlikte kursa katılan Sinem Sevinç, 5 yıldan beri kızı ile birlikte halı kursuna katıldığını söyledi.

Halı dokuma ustası olmak istediğini belirten Sevinç, 'Dereyurt köyünden geldim. Maddi durumumun iyi olmadığı için kızımla birlikte bu kursa katıldım. Şu an çalışıyorum. Eşim inşaatlarda amelelik yapıyor. Burada aldığımız para ile hem evimizin ihtiyacını karşılıyor hem de çocuklarımızı okutuyoruz.' diye konuştu.

Kaynak: AA