Müsteşar Yardımcısı Yıldırımhan, Ünye'de

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' kapsamında Ünye ilçesinde ziyaretlerde bulundu.

Müsteşar Yardımcısı Yıldırımhan, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar'ı makamında ziyaret ederek, belediyenin personel sayısı ve mali yapısıyla ilgili bilgiler aldı.

İstihdam seferberliğinin iki milyon kişiyi kapsadığını ifade eden Yıldırımhan, 'Esas bu işin mutfağını hazırlayan İŞKUR. Biz de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak çatı görevi görüyoruz. Bu Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı istihdam seferberliğidir. Bizim esas derdimiz kalıcı istihdama yönelik çalışmalar yapabilmek.' diye konuştu.

Bir taraftan meslek edindirme kurslarıyla birlikte mesleği olmayanları hayata hazırladıklarını anlatan Yıldırımhan, 'Diğer taraftan işbaşı eğitimleriyle aynı şeyi yapmaya gayret ediyoruz ve gerçekten mücadele ediyoruz.' dedi.

Son 3 aylık çalışma neticesinde sevindirici rakamlar ortaya çıkmaya başladığını söyleyen Yıldırımhan, şunları kaydetti:

'400 binin üstünde bir istihdam oluşturuldu. Biz gezdiğimiz illerde istihdam konusunda hem işveren, hem de çalışan kesiminde büyük bir istek ve arzu olduğunu görüyorum. İnşallah bir taraftan gençlerimizin mesleğe yönelme noktasında, diğer taraftan da özel sektörde daha geniş manada iş bulmaları konusunda birlikte bir çalışmayı ortaya koymaya devam edeceğiz. Yıl sonu itibariyle işsizlik oranını yüzde 10'un altına indirmeyi hedefliyoruz.'

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası'nı da ziyaret eden Yıldırımhan, Bakırcılar Arastası, Kadılar Yokuşu, Ünye Belediyesi Konuk Evi ve Ünye Belediyesi Yaşayan Miras Müzesi'ni gezdi.

Ziyaretlerde, İŞKUR Fon Yönetimi Daire Başkanı Faslı Küçük, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Orhan Koç, İŞKUR İl Müdürü İsa Kaymak, SGK İl Müdürü Mehmet Yaşar Günay, Ünye SGM Müdürü Erdem Esentürk, İŞKUR İlçe Hizmet Merkezi Müdürü Recep Özcan da yer aldı.

Kaynak: AA