Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan o iddialara cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayırcıların ortaya attığı yalana değinerek "Cumhurbaşkanının Meclis'i fesih yetkisi yoktur" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan o iddialara cevap
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan o iddialara cevap
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde 'Güzel Bir Türkiye İçin Tabii ki Evet' programında güzellik uzmanları ile bir araya geldi. Erdoğan konuşmasında son dönemde tartışma konu olan fesih yetkisi konusuna değinerek 'Cumhurbaşkanı yüzde 50+1 oy alması lazım ki, cumhurbaşkanı seçilsin. Cumhurbaşkanının Meclis'i fesih yetkisi yoktur. Meclis Cumhurbaşkanını ciddi manada denetleme yetkisine sahiptir. Şu anda Cumhurbaşkanı vatana ihanet suçundan Yüce Divan'a gider.' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİNİN KAPILARI SONUNA KADAR AÇIK


Burası milletin evi. Sizin eviniz. Cumhurbaşkanlığı'nın külliyesinin kapıları milletin kesiminden, her mezhepten, her meşrepten insanımıza sonuna kadar açıktır. Bugüne kadar Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne muhtarlardan akademisyenlere, mülki idare amirlerden sendikacılara, engellilerden sporculara, müftülerden diplomatlara, sanatçılardan ihracatçılara her kesimden insanımız gelmiştir. Bugün de emekleri, alınterleriyle çalışarak iş hayatında yer alan siz güzellik uzmanı esnaflarımızla birlikteyiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan o iddialara cevap

16 NİSAN'DAN SONRA DAHA GÜZEL BİR TÜRKİYE OLACAK

Bu vesile ile gerek Sağlık Bakanıma, gerek Başbakan Yardımcımız Nurettin Bey'e, gerek İçişleri Bakanım Süleyman Soylu Bey'e, milletvekilimiz Öznur kardeşime çok teşekkür ediyorum. STK olarak TESKOP Başkanımız Abdülkadir Bey'e huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Ülkemizde pekçok kişi 16 Nisan'dan sonra ne olacak sorusunu soruyorlar. Bu soruya en güzel cevabı sizler vermişsiniz. Söyleyeyim; daha güzel bir Türkiye olacak.

TÜRKİYE 14 YILDAN BU YANA SESSİZ BİR DEVRİM YAŞADI

14 yıldır bu ülkede bizler sessiz devrim gerçekleştirdik. Bunu ben söylemiyorum, bunu bize bugün saldıran Batı konuşuyor. Göreve geldik 100 günlük bir program yaptık. 100 günde Türkiye sıçramaya başladı. Milli gelirimiz 3 bin 500 dolardan 11 bin dolara çıkmış vaziyette. Yani adama sormazlar mı, on yıllar boyu bu ülkede bizi 3 bin 5 bin dolarlarda niye süründürdünüz diye sormazlar mı? Bunu onlara sormak lazım.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan o iddialara cevap

O ZAMAN SSK'NIN BAŞINDAKİ ZAT 10 YIL ÖNCE DAHA İYİYDİ DİYOR

Annem sıra beklemesin diye hastaneye numara almaya giderdim. Doktor reçeteyi yazardı, ilacın yarısı vardı yarısı yoktu. Hele hele bir de SSK'lı olarak hastaneye gittiğim zaman, Kasımpaşa'da oturuyordum. Okmeydanı SSK'ya giderdim. Hijyen şartları olmayan bir hastaneydi. Şu anda ana muhalefetin başındaki zat oralarda genel müdürlük yaptı. Rahmetli Savaş Ay'ın programında orada kolunu kaybeden yavrunun akıbetini hep birlikte izledik. Kan revan içinde olan hastaya götürülen ördekler vardı. Odalara girilmezdi, her yer pislikti. Çarşaflar, yastıklar rezaletti. Hele hele siz hanımların çok hassas olduğu bu konularda bu tür hastanelerde yattınız mı? Oranın genel müdürü olan zat '10 yıl önce bugünler daha iyiydi' diyor.

DÜN HAYIR ÇADIRINDA SORDUM: NİYE, NEYE HAYIR DİYORSUNUZ

Dün hayır çadırına gittim. Niye hayır diyorsunuz dedim. Ne dediler biliyor musunuz: Çağdaş bir Türkiye için dediler. Peki neyiniz eksik dedim, cevap yok. Dedim ki, baş kardeşim sloganik konuşmayalım. Neyi niye yapıyoruz bunu bilelim. Şu anda Türkiye'de, bulunduğumuz yer Tarabya. Bakın şurada Yavuz Sultan Selim Köprüsü var. Üçüncü köprü. Bu köprü dört gidiş, dört geliş. Şimdi buna hızlı treni ilave ediyoruz. Oradan bir tanesi atladı, niye Yavuz Sultan Selim Köprüsü adını koydunuz. Siz ayrımcılık yapıyorsunzu dedim. Bu çok ayıp dedim, üzüldüm. Yavuz Sultan Selim döneminde Osmanlı 15 milyon kilometre karelik topraklara sahipti. Böyle bir sultanın ismini oraya vermekten daha doğal ne olabilir? Biz bunu senin düşündüğün gibi düşünerek oraya bu ismi vermedik. Bu hünkara yakışır diye verdik.

BUNLARIN BENİM KÜRT KARDEŞLERİMİ TEMSİL ETME DERDİ YOK

Bu dönemde yaşanan krizlerin, kaosların en önemli nedeni yönetim sistemidir. Biz istikrar ve güven ortamını kalıcı hale getirmek istiyoruz. Huzur gelsin, barış, sevgi, kardeşlik egemen olsun. Daha iyisini yapmak, daha ileri gitmek mümkünken bunu niye yapmıyoruz? Şu anda dünyanın bir numarası Amerika. Şu anda biz dünyanın en gelişmiş 20 ülkesi olarak G-20'deyiz. Avrupa'nın altıncıyız. 7 Haziran seçiminin arkasından Diyarbakır'ı hatırlayın. 53 kardeşimizi öldürdüler. Öldüren Kür, öldürülen Kürt. Bunların benim Kürt vatandaşlarımı temsil etme diye bir derdi yok. Bunlar insan düşmanı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan o iddialara cevap

HAYIRCILAR TERÖR ÖRGÜTLERİYLE BERABER ÇALIŞIYORLAR

7 Haziran sonrasında 'Cumhurbaşkanı tartışmalı hale gelmiştir' dediler. Şu anda hayır diyenlere bakıyorum. İmralı'daki terör örgütünün başı, Kandil'de şu anda terörist başları, şu anda ana muhalefetin başı onlarla hareket ediyor. Güzel bir sözümüz var bizim; kişi sevdikleriyle beraberdir. Bunlar bizim ülkemizi bölmek istemediler mi? Milletimizi parçalamak istediler. Tüm değerlerini savundukları iddia ettikleri, tüm ilkeleri iktidara gelebilmek uğruna ayaklar altına aldılar. Şayet o zihniyet bir şekilde hükümet kursaydı Türkiye'nin neler yaşanabileceğini düşünebiliyor musunuz? Şu anda hayır için Avrupa'ya gidenler terör örgütünün oradaki uzantılarıyla beraber çalışıyorlar.

CUMHURBAŞKANI'NIN YÜCE DİVAN'A GİTMESİNİN ÖNÜ AÇILIYOR


Bu ülkede 25 günlük hükümetler kuruldu. Burada istikrar, güven olmaz. Türkiye bunların hepsini aştı. Hamdolsun milletimizden aldığımız güç, anayasadan aldığımız yetkiyle artık yeni bir dönem başlıyor. Cumhurbaşkanı yüzde 50+1 oy alması lazım ki, cumhurbaşkanı seçilsin. Cumhurbaşkanının Meclis'i fesih yetkisi yoktur. Meclis Cumhurbaşkanını ciddi manada denetleme yetkisine sahiptir. Şu anda Cumhurbaşkanı vatana ihanet suçundan Yüce Divan'a gider. Ama bundan sonraki süreçte hangi suçu işlerse işlesin, Meclis çoğunluğu saktirde Cumhurbaşkanı'nı Yüce Divan'a gönderiyor. Böyle bir süreç başlıyor.

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan o iddialara cevapCumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında kararname imzaladı