Kılıçdaroğlu: AB Evet çıksın istiyor

Avrupa ile yaşanan krize de değinen Kılıçdaroğlu, Avrupa ülkelerinin "Evet" çıkmasını istediğini çünkü evetin zayıf bir Türkiye yaratacağını savundu.

Kılıçdaroğlu: AB Evet çıksın istiyor
Kılıçdaroğlu: AB Evet çıksın istiyor
Avrupa'nın AB müzakereleri sürecinde samimi davranmadığını belirten Kılıçdaroğlu, yaşanan krizin iki tarafın da işine geldiği iddiasında bulundu.

CNN Türk'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı;

Avrupa Evet'e destek veriyor, Türkiye karışsın, büyümesin istiyorlar, kimse güçlü Türkiye istemiyor. Niye tam üyelik konusunda bize çifte standart uyguluyorlar. Evet çıksın diye yapıyorlar, amaçları Türkiye karışsın. Hollanda ile kavga ettiler. Kimin işine yaradı. Hollanda Başbakanı kazandı. Kim kaybetti? Hollanda ve Almanya'daki Türkler kaybetti. Kavgadan Hollanda'nın başbakanı kazandı.

KILIÇDAROĞLU'NUN KAZANDI DEDİĞİ RUTTE 8 KOLTUK KAYBETTİ

Kılıçdaroğlu "Hollanda'da kazanan Başbakan Rutte oldu aşırı sağ oy kaybetti desede" Hollanda Başbakanı Rutte Başbakan Mark Rutte'nin Halkların Özgürlük ve Demokrasi Partisi, 33 milletvekili çıkardı. Rutte seçimden birinci çıksa da 2012'ye göre 8 milletvekili kaybetmiş durumda.

KILIÇDAROĞLU'NUN OY KAYBETTİ DEDİĞİ WİLDERS OYLARINI ARTIRDI

Aşırı sağcı Geert Wilders'in Özgürlük Partisi (PVV) ise, 20 sandalyede kalmasına rağmen 2012 yılında 15 sandalyeyle partisini mecliste temsil ediyordu.