Yağmur Suyuna 7 Milyonluk Yatırım
Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde su taşkınlarını önlemek için harekete geçen BUSKİ, iki etap halinde planlanan yağmur suyu hattı inşaatına devam ediyor.

Yağmur sularını kontrol altına alacak projede daha sonra atık su arıtma tesisinden itibaren yeni terfi merkezine kadar yapılacak olan kanalizasyon inşaatının başlayacağını belirten Başkan Sadi Kurtulan, bu çalışmada da 1800 mm çapında boruların kullanılacağını kaydetti.
Yıl sonuna kadar bitirilmesi planlanan kanalizasyon kolektör inşaatının ikinci etabında ise merkez, Yalıntaş ve Tatkavaklı mahallerini de içine alan bir projenin hayata geçirileceğini dile getiren Sadi Kurtulan, "Yağmurda sıkıntı yaşıyorduk. Mustafakemalpaşa’nın 40 yıllık altyapısı artık bu dönemde yenileniyor. Bu çalışmalardan yağmur suyu hattı büyük önem arz ediyor. Yağmur suyu kanal hattının tamamlanmasıyla birlikte bu suların tahliye edilmesi kolaylaşacak ve birikintilerin önüne geçilecek" dedi.
