Emine Ayna evinde gözaltına alındı

DBP eski Eş Genel Başkanı Emine Ayna, Diyarbakır' daki evinde gözaltına alındı.

Emine Ayna evinde gözaltına alındı
Siyaseti bırakan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eski Eş Genel Başkanı Emine Ayna, Diyarbakır' daki evinde gözaltına alındı.

Emine Ayna, Diyarbakır'daki evinde saat 06.00'da gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan Emine Ayna'nın evinde arama yapıldı.

Gözaltına alınan Ayna, sağlık raporunun alınmasının ardından sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

SAVCILIĞA İFADE VERMİŞTİ

Emine Ayna, geçen hafta bir soruşturması nedeniyle Diyarbakır Adliyesi'nde savcılığa ifade vermişti.

2007'DE MECLİS'E GİRMİŞTİ

Emine Ayna, 2007 genel seçimlerinde Mardin'den bağımsız aday olarak seçime girmiş ve parlamentoya girmişti.

BİR MEKTUPLA SİYASETTEN ÇEKİLDİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

DBP Eski Eş Genel Başkanı Emine Ayna, 2016 yılının Ocak ayında yazılı bir açıklama yaparak siyaseti bıraktığını duyurmuştu.

Emine Ayna yaptığı açıklamada, 7 Haziran sonrasında, 'Kürt halkının, mevcut anti-demokratik seçim sistemine ve tüm saldırı ve şiddete rağmen sandıktan çıkardığı iradesinin tanımadığının ilan edildiğini ve sivil siyasetin yok sayıldığı' söyledi.

Emine Ayna, 'Siyasi partiler aracılığıyla siyaset yapma olanakları ortadan kaldırılıyor, hükümet gibi düşünmüyor ise işlevsizleştiriliyor. Halkın seçimler sonucunda açığa çıkardığı iradelerin (belediyelerin), sadece ve sadece kendilerini seçen halkın yanında oldukları için yetkileri ellerinden alınıyor, devletin atadığı bürokratlara veriliyor. Yani seçilmişler, atanmışların emrine tabii kılınıyor' demişti.

'GİRİŞİMLERİMİZ SONUÇ VERMEDİ'

Ayna son olarak Cizre'de bir evde yaralı durumda bulunduklarını belirttiği 25 yaralı insanın hastaneye kaldırılması için yurtiçinde ve yurtdışında yaptıkları tüm girişimlerin sonuçsuz kaldığını öne sürerek, '25 yaralı ve sağ insan diri diri toplu gömüldü. Bu olay benim için son damla oldu' demişti.

Emine Ayna açıklamasını şöyle noktalamıştı: 'Bu temelde siyasetten çekildiğimi ilgili kamuoyuna duyuruyorum. Aldığım bu karar partimle ortaklaştığım, örgütsel bir karar değildir.'