Memur-Sen Referandum İçin İlçe İlçe Gezecek

Memur-Sen Adana İl Temsilciliği merkezde yaptığı programların yanı sıra referanduma kadar belli aralıklarla 11 ilçede düzenleyeceğini bildirdiği “15 Temmuz’un Nöbetçisi 16 Nisan’ın ’Evet’çisiyiz” adlı programlarının startını Pozantı’dan verdi.

Memur-Sen Referandum İçin İlçe İlçe Gezecek
Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı sendika şube başkanları ile yönetim kurulu üyeleri, Pozantı Belediye Başkanı Sami Baysal, AK Parti Pozantı İlçe Başkanı Yusuf Arısoy, MHP Pozantı İlçe Başkanı Durmuş Taşpınar, Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı sendika üyelerin ve halkın yoğun ilgi ve katılımıyla gerçekleştirilen programın açılış konuşması Memur-Sen Pozantı İlçe Başkanı Hakkı Soner Eynallı tarafından yapıldı.

Siyasi parti temsilcilerinin selamlama konuşmalarının ardından, programın ev sahipliğini yapan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı Mehmet Sezer, 3 gün önce Çanakkale şehitlerini andıklarını hatırlatarak, şöyle devam etti:

“Bize diyorlar ki ’Halep’te ne işiniz var?’ 102 yıl önce 6 bin Halepli Çanakkale’de şehit oldu. Soruyorum sizlere Halepli kardeşlerimizin ne işleri vardı? 15 Temmuz’da işgalcilere ülkemizi halkımız olarak teslim etmedik. Çanakkale ruhunu 15 Temmuz gecesi tüm dünya gördü. Bu noktada 80 milyon halkımıza teşekkür ediyorum. Bizler Memur-Sen olarak öncülük yaptık. O gün itibariyle Adana’da 25 bin, Türkiye’de 1 milyon üyemizle alanlara inerek bir sinerji oluşturduk. Durduğumuz yer halkın yanıdır. 15 Temmuz gecesi nasıl ki halkımızla ülkemizi işgalcilere teslim etmediysek, 16 Nisan’da da bunun finalini gerçekleştireceğiz” dedi.

Başkan Sezer, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ilişkin de şunları söyledi:

“15 Temmuz’un Nöbetçisi 16 Nisan’ın Evet’çisi olan Memur-Sen olarak 16 Nisan’da tüm halkımızı ’Evet’ demek için davet ediyoruz. ’Hayır’ demek PKK’lı olmak demek değildir ama PKK’yı sevindirmektir. ’Hayır’ demek, FETÖ’ye bayram ettirmek demektir. ’Hayır’ demek, Hollanda’nın küstahça tavrını ’iyi ki yaptın’ diyerek mükafatlandırmak demektir. Memur-Sen İl Başkanlığı olarak tüm ilçelerimizde ’15 Temmuz’un Nöbetçisi 16 Nisan’ın Evet’ çisiyiz’ adlı programlarımızı yapmaya devam edeceğiz.”

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı Mehmet Sezer’in “Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet. Hedef 1 milyon 111 bin 111 Üye” ifadeleriyle sözlerini tamamlamasının ardından program sona erdi.
Kaynak: İHA