Adana'daki Cinayet Davasında Karar

Adana’da bir kişiyi öldürdüğü, bir kişiyi öldürmeye teşebbüs ettiği iddia edilen sanık 36 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına tutuklu sanık Cabbar Taşdan ile avukatları katıldı. Tutuksuz sanıklar Taşdan’ın babası Ağabey Taşdan, Sefer Saltık ve Ömer Sekmeç ise gelmedi.

Sanık Cabbar Taşdan son savunmasında, öldürmeye teşebbüs ettiği ileri sürülen 17 yaşındaki R.Ç. ile herhangi bir husumetinin bulunmadığını belirterek, 'Ayrıca ben Duran Han’a kasten ateş etmedim. Kendisi benim elimdeki silahı almak isterken, isteğim dışında silah ateş aldı. Hem Duran Han'ı hem de R.Ç'yi öldürme gibi bir düşüncem yoktu.' dedi.

Mahkeme heyeti, Cabbar Taşdan’ı 'cinayetten' 20 yıl, 'çocuk yaştaki kişiyi öldürmeye teşebbüsten' ise 15 yıl, 'ruhsatsız tabanca bulundurmaktan' ise 1 yıl olmak üzere toplam 36 yıl hapis cezasına mahkum etti. Diğer sanıklar ise beraat etti.

İsmetpaşa Mahallesi'nde geçen yıl ekim ayında arkadaşı R.Ç'nin kullandığı motosiklette bulunan Duran Han tabancayla ateş edilmesi sonucu yaralanmış, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. Olayla ilgili şüpheli Cabbar Taşdan tutuklanmıştı.

Kaynak: AA