Taksiciler Eskişehir Gecelerini Anlattı
Eskişehir’deki taksi şoförleri, son dönemde gece müşterilerinden çoğu kez paralarını alamadıklarını öne sürerek, mağduriyet yaşadıklarını anlattılar.

”Bugüne kadar birçok taksiciyi, şiddet olayları yüzünden kaybettik”
Her gece en az buna benzer bir müşteriyle tartıştıklarını ifade eden M.A., "Genelde eğlence mekanlarının kapandığı saatlerden itibaren 1 saat içinde bir şeyler olmaya başlar. Her gün bu tarz insanlarla karşılaşabiliyoruz. Bugüne kadar birçok taksiciyi, şiddet olayları yüzünden kaybettik. Bu bir gerçek ama herkes buna karşı sessiz" diye konuştu.
En çok bu mahallelerde sıkıntı yaşıyorlar
Özel olarak çekindikleri mahalleleri de aktaran M.A., ”Bu tarz sıkıntıları yaşadığımız semtlerin başında ilk olarak Kuyubaşı geliyor. İkinci olarak da Şirintepe ve Zincirlikuyu diyebiliriz" dedi.
”Geceleri ürküyoruz bunda gizleyecek bir durum yok”
Görüşlerini aktaran bir diğer taksici Y.A. ise, çoğu zaman tehdit edildiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:
“Alacağımızdan dolayı bir grup insan taksi kulübümüze gelerek bizi tehdit etti. Son dönemde akıl almayacak işler yaşadık. Geceleri ürküyoruz bunda gizleyecek bir durum yok. Her akşam uyuşturucusundan sarhoşuna kadar ters insanlarla muhatap oluyoruz” şeklinde konuştu.
”Taksilere kurşun geçirmez cam eklensin”
4 yıldır taksicilik yaptığını ve 4 üniversite bitirdiğini anlatan Y.A., yetkililere de seslenerek, şöyle devam etti:
”Makam sahipleri, taksicilere destek olmak istiyorlarsa taksilere arka koltukla ön koltukları ayıran bir kurşun geçirmez cam ekletebilir. Her çeşit müşteriler var. Eğitimsizlik bu şiddetin asıl sebebidir.”
