SP Genel Başkanı Karamollaoğlu Van'da Açıklaması

'Şu an en çok ihtiyaç duyduğumuz şey birbirimizi kucaklamak ve birbirimize karşı sevgi ifadelerini kullanabilmektir. Elbette hepimizin farklı hataları ve yanlışları olabilir. Ama bunları makul bir tarzda karşı tarafa aktarmak gerekiyor'

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 'Şu an en çok ihtiyaç duyduğumuz şey birbirimizi kucaklamak ve birbirimize karşı sevgi ifadelerini kullanabilmektir. Elbette hepimizin farklı hataları ve yanlışları olabilir. Ama bunları makul bir tarzda karşı tarafa aktarmak gerekiyor.' dedi.

Karamollaoğlu, partisinin kentteki bir restoranda düzenlediği 'Türkiye'nin meseleleri ve çözüm yolları' konulu konferansa katıldı.

Oldukça badireli bir dönemden geçildiğini ve ülkenin birçok problemle karşı karşıya kaldığını belirten Karamollaoğlu, siyasi parti mensuplarının ağır bir üslup kullanmasının üzüntü verici olduğunu söyledi.

Karamollaoğlu, insanların kendi aralarındaki husumeti ortadan kaldırması gerektiğini vurgulayarak, 'Şu an en çok ihtiyaç duyduğumuz şey birbirimizi kucaklamak ve birbirimize karşı sevgi ifadelerini kullanabilmektir. Elbette hepimizin farklı hataları ve yanlışları olabilir. Ama bunları makul bir tarzda karşı tarafa aktarmak gerekiyor. Arzumuz, özellikle iş başında bulunan kardeşlerimize yol gösterecek bir takım projeleri onlara aktaracak fırsatları bulmaktır.' diye konuştu.

AK Parti hükümeti döneminde başörtüsü gibi birçok sorunun çözüldüğünü aktaran Karamollaoğlu, yine imam hatip okulları ve Kur'an kurslarının açılmasının da AK Parti hükümetleri döneminde yaşandığını anımsattı.

- 'En büyük problem toplumsal çatışma ve kutuplaşma'

Ülkede birçok yol, tünel, tüp geçit, havaalanı ve hastanenin açıldığını ama bunların ülkeyi kalkındıramayacağını savunan Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

'Ülkede gördüğümüz en büyük problem, toplumsal çatışma ve kutuplaşmadır. Bunu aşmak mecburiyetindeyiz. Birbirimizi kucaklayacağız. Herkesin bu sorunları çözmek için elinde farklı reçeteleri olabilir. Oturup bu reçeteyi tartışmak lazım. Neden kavga edelim, neden birbirimize hakaret edelim. Terörle mücadele ederken silah kullanırsınız ama hiç bir yerde sadece silah kullanarak terörle mücadele edilmez. Bu bölgenin insanlarının ekonomik, sosyal ve psikolojik ihtiyaçları var. Bir hükümet bunları karşılamakla mükelleftir. Bunu bir bütün olarak ele almak gerekir.'

Karamollaoğlu, parti olarak planlı ve programlı çalışacaklarını anlatarak, şunları kaydetti:

'Önce hedef belirleyeceğiz sonra da o hedefe ulaşmak için plan yaparız. İşi ehline vereceğiz. Hizmette ve partide partizanlık yapmayız. Emanete ihanet etmeyiz. Yetim malına sahip çıkarız. İsrafa kaçmayız. Adil olacağız. Kapımız herkese açıktır. Sadece bizim gibi düşünene değil karşımızda olana da açıktır. Toplumsal barışı ve huzuru sağlayacağız. Sonra da terörle etkin bir şekilde mücadele edeceğiz.'
Kaynak: AA