Gökçek, Hollanda Krizini Değerlendirdi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Türkiye’nin Hollanda ve Almanya ile yaşadığı siyasi krize ilişkin, bu ülkelerin, Türkiye’de yapımı süren üçüncü havalimanı nedeniyle Türkiye’ye karşı düşmanlık yaptıklarını söyledi.

Gökçek, Hollanda Krizini Değerlendirdi
Yaşlılar Haftası dolayısıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı işbirliği ile “Yaşlılık Yarınımızdır” etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, güncel konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin, Hollanda ve Almanya ile yaşadığı kriz sürecine ilişkin Gökçek, “Hollandalılar, Almanlar diyor ki, ‘Türkiye’de üçüncü havaalanı bitiyor, Recep Tayip Erdoğan dünyanın en büyük havaalanını İstanbul’a yapıyor, Hollanda da batıyor.’ Üçüncü havaalanına günde 1 milyon insan inip çıkacak. Bunun parasını düşünün. Bunlar olunca Almanya, Hollanda bizi sever mi? Düşmanlığı da yapar. Sana ne ‘evet’ten, sana ne ‘hayır’dan. PKK’yı, DHKP-C’yi serbest bırakıyor ve ‘hayır’ propagandası yaptırıyor. FETÖ zaten serbest, sabah akşam propaganda yapıyor. ‘Evet’ için bakanımızı sınırdan sokmuyorlar. Bunlara en büyük cevabı siz büyüklerimiz vereceksiniz. Nasıl vereceksiniz? İnşallah ‘evet’ deyip, Recep Tayip Erdoğan’ı destekleyeceksiniz” diye konuştu.

Salonu dolduran yaşlılara seslenirken, Türkiye’de eski dönemlerde yaşanan siyasi sıkıntıları da hatırlatan Gökçek, “Geçmişte 70 sente muhtaçtık. Dönemin liderlerinden Süleyman Demirel’in lafıdır. Hatırlayın Ahmet Necdet Sezer Cumhurbaşkanıydı. Başbakan Ecevit’e bir anayasa kitabı attı, bir gün içinde faizler yüzde 7 bin 500’e çıktı. 5 milyar dolar bir günde uçtu gitti. 70 sente muhtaç olan ülke, şimdi ne hale geldi?” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin dünyanın her yerinde muhtaç olan insanlara yardımlar götürdüğüne değinen Gökçek, şunları kaydetti:

“Sadece 3 milyon Suriyeliyi besliyoruz. Allah onların durumuna bizleri düşürmesin. Şunun propagandasını yapıyorlar, ‘Mecbur muyuz bakmaya?’ diye. Bizim başımıza böyle bir şey gelse, Allah getirmesin, sağ olsun başımızda Recep Tayip Erdoğan olduğu sürece bu olmaz. Allah korusun, böyle bir şey olsa, biz Suriye’ye gitsek bize sahip çıkmazlarsa ne hale düşeriz. Bunları düşünün, bunlara sahip çıkmak boynumuzun borcu. Türkiye Cumhuriyeti, 3 milyon kişiyi ekstradan besliyor. Ayrıca Afrika’daki, Asya’daki mazlum halklara yılda 5 milyar dolar, yani yaklaşık 20 katrilyon dolar yardım ediyor.”

Gökçek, “Eskiden duble yol mu bilirdik? Hızlı tren mi bilirdik? Eskiden her şehirde havalimanı mı bilirdik? Köprüler alt geçitler mi bilirdik? Nerden nereye geldik? Bu devletin zenginliğiyle geldi bunlar. Devletin bu zenginliğine sahip çıkmamız lazım” dedi.

Kaynak: İHA