Denizli'de 'Ceviz Projesi'

Denizli'de geçtiğimiz yıl başlatılan 'Ceviz Projesi' ile dikilen ceviz tohumları aşılanmaya başladı.

Denizli Ticaret Borsasından (DTB) yapılan açıklamaya göre, DTB, Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ve Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün ortak çalışması neticesinde bir yıl önce toprağa dikilen ceviz tohumları bu yıl aşılanmaya başladı.

DTB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili, 'Türkiye tükettiği cevizin sadece yüzde 20'sini üretiyor, geriye kalan kısmını ithal ediyor. Verimli topraklara ve iklime sahip ülkemizin ceviz ithalatı yapması üzücü bir durum. Bu durumu tersine çevirmek için Borsa olarak sorumluluk aldık ve Orman Bölge Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü ile ortaklaşa bu projeyi hayata geçirdik” dedi.

Geçtiğimiz yıl 50 bine yakın fidan dağıtıldığını kaydeden Tefenlili, 'Şu an aşılanmakta olan 100 bin fidanı da bu yıl dağıtacağız.' şeklinde konuştu.

Denizli'nin Türkiye'de ceviz üretiminde 4. olduğunu hatırlatan Tefenlili, hedeflerinin ilk sıraya çıkmak olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA