Hollanda polisinin vahşeti kamerada

Hollanda polisinin, Rotterdam’da Türk vatandaşlarına yönelik köpekli saldırısının ardından ortaya çıkan görüntüler, Hollanda polisinin şiddetinin yeni olmadığını gözler önüne serdi.

Hollanda polisinin vahşeti kamerada
Hollanda ve Türkiye arasında, anayasa referandumu kapsamında Türk bakanların toplantılarının iptal edilmesi ve Aile ve sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın aracının Başkonsolosluğuna 30 kilometre uzaklıkta durdurulmasının ardından diplomatik kriz yaşandı. Bakan Kaya'ya destek için Başkonsolosluk önüne gelen vatandaşlar ise Hollanda polisinin köpekli saldırısı ile karşılaşmıştı. Hollanda polisinin acımasız tavrının dünya genelinde geniş yankı bulmasından cesaret alan polis mağdurları, sosyal medya hesabından şiddete maruz kaldıkları görüntüleri yayınlamaya başladı.

Yaklaşık 4 ay önce Hollanda'da çekilen görüntüler, Hollanda polisinin aslında hiç de masum olmadığını gözler önüne seriyor. Bir markette vatandaşın dışarı çıkmasını isteyen polis, elindeki copla da çevrede bulunanları korkutmaya çalışıyor. Vatandaşın İngilizce olarak “Polis çağırın” ifadelerine aldırış etmeyen polis, yanındaki polis köpeğini adamın üzerine salıyor. Vatandaşın korkmasına rağmen sert tavrından vazgeçmeyen Hollanda polisi, vatandaşı defalarca acımasız bir şekilde yumrukluyor. Polis köpeğinin saldırısına da maruz kalan vatandaş, yaka paça marketten dışarı çıkarılıyor. Hollanda polisi, kendinden geçmiş bir şekilde acı çığlıkları atan vatandaşa bu kez de tekme atıyor.
Kaynak: İHA