Rusya'dan göçmen işçilere hac imkanı

Rusya Müftüler Konseyinin Birinci Başkan Yardımcısı Ruşan Abbyasov, Orta Asya’dan Rusya’ya gelen binden fazla göçmen işçinin bu yıl Rusya’nın Hac kotası ile Hacca gidebileceğini, organizatörlerin hacıların seçimini çok dikkatli gerçekleştireceğini dile getirdi.

Rusya'dan göçmen işçilere hac imkanı
Rusya'dan göçmen işçilere hac imkanı
Federasyon Konseyi Başkan Yardımcısı Hac Komiseri İlyas Umahanov, 20 bin 500 Rus Müslümanın bu sene Hacca gidebileceğini belirterek, “Rusya Federasyonu'nun Hac-misyonu Rusya'da çalışan göçmenler için Hac fırsatları konusunda Suudi Arabistan'ın yetkilileri ile anlaştı” dedi.

Rusya Müftüler Konseyinin Birinci Başkan Yardımcısı Ruşan Abbyasov, Orta Asyalılar için yüzde 5 kota verildiğini ve bunun bin 50 kişi anlamına geldiğini dile getirdi. Abbyasov, “Rusya'da oturma izni bulunanlar ve kendi ülkelerinin pasaportlarına sahip kişiler Rus kotasını kullanarak Hacca gidebilirler” dedi.

Göçmenler belli kriterlere uydukları takdirde kotadan faydalanabileceğini kaydeden Abbyasov, “Vatandaşın ilk önce Rusya'da yasal bir şekilde yaşaması gerek. Göçmenlerin Suudi Arabistan'a orada kalmak amacıyla gitmeyeceğinden emin olmalıyız. Aksi takdirde tur operatörleri büyük mali kayıpları taşıyacak” dedi.

Göçmen işçilere Hac kotasının sağlanmasının İslam dünyasında yaygın bir uygulama olduğunu bildiren Abbyasov, “Daha önce de Rusya'da kalan Müslüman göçmen işçiler Rusya Müftüler Konseyine Hac konusunda çok defa başvurmuşlardı” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA