Eximbank Bursa'ya Şube Açıyor
AK Parti Ekonomik İşler Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Türk Eximbank’ın Bursa’ya şube açma kararı aldığını, Bursalı ihracatçıların kredi kaynağına daha kolay ulaşabileceğini söyledi.

Bursa irtibat bürosunun bu süreç içinde iş miktarının artışına paralel olarak önce personel sayısının artırıldığını kaydeden Vekil Şahin, Bursa ve bağlı illerdeki ihracatçılara krediye kolay ulaşabilmeleri imkanı sunulduğunu bildirdi.
Şube için yer bakıldığını, bankanın kısa sürede şube olarak hizmet vermeye başlayacağını müjdeleyen Şahin, "Halen üç personelin görev yaptığı irtibat bürosu şubeye dönüştüğünde, Bursa ve bağlı bölgelerdeki ihracatçılarımızın eli daha da güçlenecek. Artık ihracatçılarımız, istedikleri krediye daha hızlı ve daha kolay ulaşacak. Ucuz ve güçlü kredi elde etme imkânları artmış oldu. Türkiye ihracatında önemli paya sahip Bursa, yeni imkânlarla ihracattaki katkısını daha da arttıracaktır" dedi.
Bankanın Bursa bölgesinde kullandırdığı kredi miktarının 2016 yılında 1 milyar doları bulduğu öğrenildi.
