Van'da 'En İyi Sürücüyü Sen Seç' Projesi

Vangölü Aktivistleri Derneği ile Van Şoförler ve Otomobilciler Odası, 'En İyi Sürücüyü Sen Seç' projesi için imza attı.

Van Şoförler ve Otomobilciler Odası'nda düzenlenen imza töreniyle projenin imzaları atıldı.

Törende konuşan Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, trafikte hatalı sürücüleri cezalandırdıklarını, bu projeyle de örnek sürücüleri ödüllendireceklerini belirtti.

Tuğrul, şöyle devam etti:

'Elimizde projeyle ilgili broşürler var. Bu broşürlerimizde telefon numaraları ve mail adreslerimiz yer alıyor. İyi araç kullanan, halkla iyi ilişkileri olan, vatandaşa iyi davranan ve trafik kurallarına uyan arkadaşlarımıza ulaşıp, kendilerini ödüllendireceğiz. Bu şoförlerimizi de vatandaşlarımız seçecek. Vatandaşlar, bu kriterlerde olan sürücülerin araç plakalarını çekip, kendilerine ulaşabileceğimiz telefon numaralarını alıp bize gönderecek. Her ay bu sürücülerimizi ödüllendireceğiz. Ayda bir yapacağımız değerlendirmeler sonucunda sürücülere odamıza ait ayın plaketi vereceğiz.'

Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel ise, verecekleri ödüllerle örnek oluşturacaklarını söyledi.

Yaptıkları kampanyanın Van'daki tüm insanları kapsadığını ve güzel davranışlı sürücüleri halkın seçeceğini bildiren Özel, 'Seçilenlere Vangölü Aktivistleri olarak ödül adına katkı sunmak istiyoruz. Odamızın vereceği plaketleri yemekli bir programda takdim etmek istiyoruz. Bu bizim için bir denemedir. Bu anlamda biz de böyle bir adım attık. İnşallah bu sürücülerimiz için güzel bir çalışma olur. İnsanlar birbirlerine gülümserler, selam ve yol verirler.' şeklinde konuştu.

Bu çalışmayla trafikte daha sağlıklı işleyiş hedefleniyor.

Kaynak: AA