Malatya'da Gelin Kayınvalide Semineri

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Gençay: 'Çocuklarla ilgilenecek, onları eğitecek kimse yok. Televizyonun önünde çizgi filmlere çocukları mahkum ediyoruz'

Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezi (MADEM), gelin ve kayınvalidelere yönelik eğitim semineri düzenlendi.

Malatya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, MADEM binasında düzenlenen programın açılışında konuşan Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Gençay, 8 Mart’ta Dünya Kadınlar Günü'ne atıfta bulunarak, yılın 365 gününü hem kadınların hem de erkeklerin günü olarak düşündüklerini kaydetti.

Belediye olarak kadınlara yönelik çeşitli programlarla onların gelişimine katkı sağlamaya çalıştıklarına değinen Gençay, 'Gelin Kayınvalide Seminerleri'nin ikincisini düzenlediklerini söyledi.

Orta yaşlardaki kadınların, önce gelin şimdi de kayınvalide rolüyle zorluklar yaşadığına vurgu yapan Gençay, 'Böyle bir geçiş dönemindeyiz. Aile yapımız gittikçe çekirdek aileye doğru hızla gidiyor, bu hızla gitmemiz neticesinde çocuklarımız perişan oluyor. Annelerimizin bir kısmı işte, baba çalışıyor. Çocuklarla ilgilenecek, onları eğitecek kimse yok. Televizyonun önünde çizgi filmlere çocukları mahkum ediyoruz.' ifadelerini kullandı.

Çocukların annelerinin yanında büyüdüğünde sağlıklı bir gelişim gösterdiğini kaydeden Gencay, annelerin olmadığı zamanlarda babaanne, anneanne gibi evde çocuğa candan birilerinin eşlik etmesi halinde o çocuğun çok sağlıklı büyüyeceğini anlattı.

Gelin ve kayınvalide anlaşmazlıklarının çocuklar üzerindeki etkili olduğunu anlatan Gencay, şunları kaydetti:

'Ama şu anda kaynanalar için gelin kuma, gelinler için kaynana kuma, böyle müthiş bir çatışma yaşanıyor. Bu açıdan birbirimize tahammül etmemiz, sabırlı olmamız gerekir. Eğer çocuklarımızın, ailemizin sağlıklı büyümesini ve geleceğe iyi nesiller bırakmayı istiyorsak mutlaka tahammül ve sabır göstereceğiz. Arkadaşlarımızın sunumlarıyla bir nebze olsun katkı verebilirsek ne mutlu bize. Tüm katılımcılara gönülden teşekkür ediyorum.'

Daha sonra MADEM eğitimcileri, katılımcılara slayt gösterisi eşliğinde gelin ve kaynana iletişimiyle ilgili sunumlar yapıldı.
Kaynak: AA