İstanbul'da helikopter düştü

İstanbul Büyükçekmece'de Eczacıbaşı Grubu'na ait bir helikopter düştü. Kazada 7 kişi hayatını kaybetti

İstanbul'da helikopter düştü
İstanbul'da helikopter düştü
İstanbul Büyükçekmece'de helikopter düştü, 57kişi hayatını kaybetti.

Atatürk Havalimanı'ndan kalkarak Bilecik Bozüyük'teki fabrikaya giden Eczacıbaşı Grubu'na ait TC-HEZ tescilli Sikorsky S-76++ tipi helikopter, saat 11.21 sıralarında Büyükçekmece'de düştü.

Bölgeye çok sayıda sağlık, itfaiye, arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Kazada helikopterin 5 parçaya bölündüğü belirtildi. Parçaların E-5'e dağılmasının ardından karayolu trafiğe kapatıldı.

İstanbul Büyükşehir Blediyesi Başkanı Kadir Topbaş kazada 7 kişinin öldüğünü söyledi.

Ancak firmadan yapılan açıklamada helikopterde 2'si pilot 7 kişi olduğu belirtildi. Yolculardan birinin Eczacıbaşı'nın Rusya'daki fabrikasının yöneticisi, diğer 4 kişinin de Rus konuklar olduğu öğrenildi.





İstanbul'da helikopter düştü

VALİ ŞAHİN: NET BİLGİ YOK


Vasip Şahin incelemelerde bulunmak üzere geldiği olay yerinde şu açıklamayı yaptı:

'Şu anda söyleyeceğimiz bilgiler eksik olabilir. Kazanın nedeni hususunda elimizde net bir bilgi yok. Bizdeki bilgi 5 kişi. Havaalanına yapmış oldukları deklerasyon neticesinde net bilgi belli olacak. Başsavcımız ve bir savcımız burada çalışıyor. Kaza kırım ekipleri de çalışmaya başlayacak.'

BÜLENT ECZACIBAŞI'DAN AÇILAMA

Ardından Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Ayrıntılar konusunda bilgi olmadığını söyleyen Eczacıbaşı, şunları kaydetti:

'Kaza nasıl oldu, neden oldu şu anda bilmiyoruz. Bir yöneticimiz vardı, Rusya'daki tesislerimizin yöneticisi olan arkadaşımız. Rus konuklarımız vardı. Fuar nedeniyle kendilerini davet etmiştik. 2 tane de pilotumuz var. Atatürk Havalimanı'ndan havalandığını biliyoruz. Helikopter tam donanımlı ve bakımlı bir helikopterdi.'

SİS NEDENİYLE KULEYE ÇARPTI İDDİASI

Kazayla ilgili resmi bir açıklama olmadığı için helikopterin düşüş nedeni henüz bilinmiyor.

Helikopterin yoğun sisin görüş mesafesini azaltması nedeniyle TÜYAP Fuar Merkezi yakınındaki televizyon kulesine çarpmış olabileceği belirtiliyor. Görgü tanıklarının ifadeleri de bu iddiayı destekler nitelikte.

Meydana gelen teknik arızanın da düşüşe neden olabileceği iddialar arasında.

TV KULESİNİN GÜVENLİĞİ: BİZİ ALLAH KORUDU


Helikopterin çarptığı öne sürülen televizyon kulesindeki güvenlik görevlileri ise olay anında yaşadıklarını DHA'ya anlattı. 6 aydır kulede geceleri mesai yapan Emrullah Kuru, olay anında kulenin hemen yanındaki konteynerde istirahat ettiğini ve büyük bir gürültüyle dışarı çıktığını söyledi.

Kuru, şöyle konuştu:

''Yatağımın üzerinde uzanıyordum. Önce helikopterin sesini duymuştum. Kısa bir süre sonra büyük bir gürültü duyduk. Helikopter önce kuleye çarptı sonra da yola düştü. Bizim yattığımız yer ile kule arası 50 ila 60 metre mesafe var. Bizi Allah korudu. Bizim üzerimize de düşebilirdi.''

'SESİ DUYUNCA DIŞARI FIRLADIK'

Aynı yerde yine güvenlik görevlisi olarak çalışan Yener Saygılı ise 'Biz sesi duyunca dışarı fırladık. Dışarı çıktığımızda helikopterin yola düştüğünü gördük. Dumanlar yükseliyordu' ifadelerini kullandı.