CHP'li Böke Ve Ağbaba Hatay'da

Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Böke:'Bu referandum, bu hayırlı referandum, Türkiye'de sorunların sonu, aydınlık günlerin mutlaka başlangıcı olacak' Ağbaba: 'Sadece CHP'liler değil, AKP'ye MHP'ye, diğer siyasi partilere oy veren, kendi çocuklarının geleceğini düşünen, her türlü baskıya, propagandaya karşı çıkanların 'hayır' diyeceğini görüyoruz'.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, 'Bu referandum, bu hayırlı referandum, Türkiye'de sorunların sonu, aydınlık günlerin mutlaka başlangıcı olacak.' dedi.

Böke, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve bazı milletvekilleriyle Hatay'ın Altınözü ilçesi Tokaçlı Mahallesi'nde bir düğün salonunda vatandaşlarla bir araya geldi.

Vatandaşlara hitap eden Böke, ekonominin düzelmesi için mutlaka başkanlığın getirilmesi gerektiğinin söylendiğini, 2,5 yıldır da Türkiye'nin fiilen başkanlık yaşadığını savundu.

Böke, 'fiili başkanlık' döneminde sorunların çözülmediğini belirterek, 'Biz Türkiye süper ligde olsun istiyoruz, onlar bizi üçüncü lige itmeye çalışıyorlar. Üçüncü ligde yolsuzluk, adaletsizlik, haksızlık var, hiçbirimizin yarınının güvencesi yok.' ifadesini kullandı.

Güven duyulan bir ekonomik sisteme ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Böke, 'Fiili başkanlıkta bu ekonomiye güven duyulmuyor. 190 ülke arasında ekonomiye duyulan güvenle iş yapma konusunda Türkiye fiili başkanlık yaşanan 2,5 yılda 18 ülkenin gerisine düştü. Bugün kimse ülkede yatırım yapmak istemiyor. Aynı süre içerisinde Türkiye'deki terör korkusunu anlatmama gerek yok. Suç oranlarında da yüzde 80 üzerinde artış oldu.' değerlendirmesinde bulundu.

Anayasa değişikliğine ilişkin referanduma da değinen Böke, şöyle konuştu:

'Bu referandumun bir son değil başlangıç olduğunu bütün Türkiye'ye haykırmamız gerekli. Bu referandum, bu hayırlı referandum, Türkiye'de sorunların sonu, aydınlık günlerin mutlaka başlangıcı olacak. İşsizliğe, yokluğa, yolsuzluğa, kutuplaşmaya, düşmanlaştırmaya, teröre 'hayır' dediğimiz ve hayırlısıyla çok güzel, aydınlık bir Türkiye'yi inşa edeceğimiz bir sürecin ilk adımını bundan birkaç hafta sonra hep beraber mutlaka atacağız.'

- 'KHK çocuk oyuncağı oldu'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba da yeni anayasa değişikliğiyle ilgili maddeleri eleştirdi.

Son Kanun Hükmünde Kararname'ye de değinen Ağbaba, şöyle devam etti:

'Şimdi KHK'yle kış lastiği takmak mecburi. Bunu dalga geçmek için söylemiyorum. Dün Kanun Hükmünde Kararname çıkarıldı. FETÖ'yle mücadele çıkarıldı, şimdi karla mücadeleye dönüştü. Kanun Hükmünde Kararname maalesef tam bir çocuk oyuncağı oldu. Yine bununla ilgili genelge yayınlandı. Televizyon ekranlarından TRT'den ve diğer kurumlarda artık yanlı yayın yapmak serbest bırakılıyor. Bunun amacı referanduma giderken tam bir yol temizliği yaparak 'hayır' diyenler cezalandırılmaya çalışılıyor. Ama gittiğimiz her yerde görüyoruz. Sadece Cumhuriyet Halk Partililer değil, AKP'ye MHP'ye, diğer siyasi partilere oy veren, kendi çocuklarının geleceğini düşünen, her türlü baskıya, propagandaya karşı çıkanların 'hayır' diyeceğini görüyoruz, burada gördüğümüz gibi. Bunların amacı televizyonları susturarak 'hayır' diyenlere baskı yaparak hayır oylarını düşürmeye çalışıyorlar. Ama Türkiye geçmişte teslim olmadı, bugün de teslim olmayacak.'

Ağbaba, kimseyi dışlamadan propaganda yapacaklarını, Türkiye'nin bekası, geleceği için bu referandumda 'hayır' çıkaracaklarını iddia etti.

Daha sonra Böke ve Ağbaba, Samandağ ilçesinde belediye tarafından alınan 26 araç filosunun 75. Yıl Alanı'nda düzenlenen anahtar teslim törenine katıldı ve burada vatandaşlardan 'hayır' oyu istedi.

Kaynak: AA