Fırat Kalkınma Ajansı Toplantısı

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) 2017 yılı ilk yönetim kurulu toplantısı Bingöl'de yapıldı.

Valilikteki toplantıda konuşan FKA Dönem Başkanı ve Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, 2017 yılı ilk yönetim kurulu toplantısı için Bingöl'de olduklarını belirtti.

Ajansın 2016 yılında yaptığı doğrudan faaliyet desteği kapsamında sunulan projelerin değerlendirme süreçleri ile faaliyet raporunun ele alınacağını aktaran Zorluoğlu, 'Malumunuz olduğu üzere 24 Ocak 2017 tarihinde Sayın Başbakanımız Çankaya Köşkünde yaptığı ve bizlerin de iştirak ettiği bir toplantıda bölge illerimizin de aralarında bulunduğu 23 ilde başlatılan Cazibe Merkezleri Programının detaylarını kamuoyu ile paylaştı. Bizler de gerek kalkınma ajansı olarak, gerekse her bir ildeki diğer kurumlar olarak yoğun bir şekilde bu program ile ilgili olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz.' dedi.

Destek programına son başvuru tarihinin 27 Şubat olduğunu anımsatan Zorluoğlu, şunları kaydetti:

'Başvurular gerek her ilde Fırat Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisine, gerekse de Kalkınma Bankası Ankara ve İstanbul birimlerine yapılabiliyor. Bugünkü toplantımızda, bu konuyla da ilintili olan İl Yatırım Destek ve Tanıtım Stratejilerimizi de değerlendirmiş olacağız. Her bir ilimizin yatırım çekme noktasındaki sorunları ve potansiyeli ele alınacak ve çözümüne yönelik, potansiyelin değerlendirilmesine yönelik oluşturulan eylem planları 2017 yılında uygulamaya geçecektir.

Toplantıya, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Malatya Valisi Mustafa Toprak, Tunceli Valisi Osman Kaymak ile FKA Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Kaynak: AA