''Annemle Dinimi Öğreniyorum''

Kavaklıdere ilçesinde, kadınlar için hizmet veren Kur’an-ı Kerim kursunun hizmet binasının bir bölümü, kursa katılan annelerin çocuklarını getirebileceği kreşe çevrildi.

'Annemle dinimi öğreniyorum projesi' kapsamında Kur'an-ı Kerim kursuna katılan annelerin çocuklarını emanet edebileceği ve çocuklarının dini eğitim alabileceği kreş, düzenlenen törenle açıldı.

Kreşe anneleriyle gelen 28 çocuk haftanın 5 günü Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler eğitimi alacak. Kreşte, dua ve ilahiler de öğretilecek.

Kaymakam Vekili İbrahim Güneş, törende yaptığı konuşmada, ilçenin önemli eksikliklerinden birinin de düzenlenen bu törenle giderildiğini kaydetti.

Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak, kreşin yapımında katkı sağlayan hayırsever Mustafa Karadeli'ye teşekkür ederek, hayırlı bir hizmetin açılışını yaptıklarını söyledi.

Kur'an-ı Kerim kursundaki kreşe çocuklarını getiren ailelere teşekkür eden Koçak, 'Allah, bu yavrularımızı dinine, devletine, vatanına ve milletine hayırlı eylesin. Allah hepimizin evladını, hepimize hayırlı eylesin. Hayırlı ömürler, hayırlı evlatlar nasip eylesin. Milletimizin, memleketimizin ve vatanımızın birliği, dirliği, huzuru ve mutluluğu için yavrularımızı iyi yetiştirelim. Bunlar kendilerine gelecekte güzel ortamlar bulsunlar. Bu devlet ve millet, bu şekilde ilelebet payidar olsun.'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından kreş öğrencileri tarafından öğrendikleri dualar ve ilahiler okundu.

Açılışa katılanlar, öğrencilerin hazırladığı çalışmaların sergilendiği alanı gezdi.

Kaynak: AA