Ürdün Kralı Abdullah'ın ABD Ziyareti

Kral Abdullah, ABD'ye gerçekleştirdiği ziyareti başkent Amman'da gazetecilere değerlendirdi.

Ürdün Kralı 2. Abdullah, ABD Başkanı Donald Trump ve Washington'daki yetkililerle yaptığı görüşmelerin başarılı ve verimli geçtiğini bildirdi.

Ürdün Haber Ajansı PETRA'ya göre, başkent Amman'da gazetecilere açıklamada bulunan Kral Abdullah, ABD'ye gerçekleştirdiği ziyaretle ilgili değerlendirmede bulundu. Trump'ın yanı sıra yeni yönetimdeki yetkililer ile gerçekleştirdiği görüşmeleri 'başarılı ve verimli' olarak tanımlayan Abdullah, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinden yana umutlu olduğunu belirtti.

'ABD, Ürdün'ün oynadığı rolün ehemmiyetine ve karşılaşılabilmesi muhtemel sorunlarla mücadelede bu rolün desteklenmesi gerekliliğine vurgu yaptı.' diyen Abdullah, Trump'ın kendisine yakın bir zamanda resmi bir ziyaret gerçekleştirmek için davette bulunduğunu ifade etti.

Abdullah, ABD'deki görüşmelerin Suriye krizi, Filistinliler ile İsrail arasındaki barış süreci ve ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınması konuları üzerine yoğunlaştığını söyledi.

Kral Abdullah, Rusya'nın Suriye krizinin çözümünde önemli bir rol oynadığını vurguladı ve ABD ile Rusya'nın bu konuda iş birliğine gitmesinden umutlu olduğunu ifade etti.

Ürdün'ün ev sahipliği yapacağı Arap Birliği zirvesi hazırlık çalışmalarına da değinen Abdullah, terörle mücadele, Irak'ta ulusal mutabakatın desteklenmesi ve Suriye krizine siyasi çözüm bulunması konuları üzerinde yoğunlaşılacak Amman'daki zirvede sorunların her yönüyle değerlendirilebilmesi için çalıştıklarını dile getirdi.

Suudi Arabistan'la ilişkilerine de değinen Abdullah, Kral Selman bin Abdulaziz'in gelecek ay Ürdün'ü ziyaret etmesini istediğini kaydetti.

Kaynak: AA