İsrail'den Gazze'ye Saldırılar

İsrail savaş uçaklarının, Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında 2 Filistinli yaralandı.

İsrail ordusuna ait savaş uçaklarının Gazze'nin Han Yunus kentine düzenlediği hava saldırılarında 2 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, İsrail savaş uçakları, Han Yunus'ta tarım arazilerine hava saldırıları düzenledi. Bombardımanda bölgedeki Filistinlilere ait binalarda büyük hasar meydana geldiği belirtildi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in Han Yunus kentine düzenlediği saldırılarda vücuduna şarapnel parçaları isabet eden 2 kişinin yaralandığını ifade etti.

Savaş uçaklarının ayrıca Gazze beldesinde Filistinli gruplara ait bir eğitim kampına, topçu birliklerinin ise Şucaiyye Mahallesi'nde bir tavuk çiftliğine 16 füze ile saldırı düzenlediği, çiftlikte büyük hasar meydana geldiği aktarıldı.

Gün içinde İsrail savaş uçakları, Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya beldesinde bazı mevzileri ve tarım arazilerini hedef almış, saldırılarda ayağına şarapnel parçası isabet eden bir Filistinli yaralanmıştı. İsrail ordusu ayrıca Gazze'nin doğu kesiminde ve El-Beric beldesinde bazı bölgelere saldırılar düzenlemiş, bunların 'Gazze'den İsrail tarafına atılan rokete karşılık düzenlendiği' savunulmuştu.

İsrail'in saldırılarına gerekçe olarak gösterdiği roket saldırısını Gazze Şeridi'ndeki Filistinli gruplardan üstlenen olmadı.
Kaynak: AA