Adalet Partisi Genel Başkanı Öz Açıklaması

'Allah nasip ederse 81 vilayette çalışmalarımız hızla devam ediyor. Şubat ayı sonuna kadar da seçime girme yeterliliğimizi alıyoruz. Partimiz seçime girer hale gelecek'

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, ''Allah nasip ederse 81 vilayette çalışmalarımız hızla devam ediyor. Şubat ayı sonuna kadar da seçime girme yeterliliğimizi alıyoruz. Partimiz seçime girer hale gelecek.'' dedi.

Öz, partisinin İstanbul İl Başkanlığında düzenlediği toplantıda, partilerini kurar kurmaz iyi bir kadro oluşturduklarını söyledi.

İllerdeki çalışmalarının sürdüğünü belirten Öz, 'Şu an Allah nasip ederse 81 vilayette çalışmalarımız hızla devam ediyor. Şubat ayı sonuna kadar da seçime girme yeterliliğimizi alıyoruz. Partimiz seçime girer hale gelecek.'' diye konuştu.

Türkiye'nin, cumhuriyet tarihinin en sıkıntılı döneminden geçtiğini savunan Öz, şöyle devam etti:

''Bu öyle bir süreçtir ki Türkiye'nin sadece kendi sorunlarından mükellef değildir. Orta Doğu coğrafyası kan gölüne dönmüştür. Orta Doğu coğrafyasındaki hadiseler bizim köprü pozisyonumuzdaki ülkemizi etkilemiştir. Şimdi nisan ayındaki referandumla parlamenter sistem kaldırılmak isteniyor. Evet-hayır meselesi çok önemlidir. Biz başka partilere bakarak başkalarından kopya çekerek bu kararı vermiyoruz.

Menderes bu ülkeyi kalkındırırken parlamenter sistem vardı. Süleyman Demirel Türkiye'nin en büyük ekonomisini yaparken parlamenter sistem vardı. Özal, Tansu Çiller, Mesut Yılmaz, Ecevit parlamenter sistem sayesinde Türkiye'yi yönetmiştir. Önemli olan sistem değildir. Siz yasaları istediğiniz kadar değişin, kafa cumhuriyet kafası değilse Türkiye'nin demokratik, laik, hukuk devleti olduğuna inanmayan anlayış varsa, istediğiniz kadar yasa yapın, hiçbir yasa bu kafaya engel değildir.''

Öz, CHP'yi de eleştirerek, partinin cumhuriyetin kazanımlarından ve Atatürk'ten bahsetmekten imtina eder hale geldiğini öne sürdü.
Kaynak: AA