Van İŞKUR'da Geçici İş Kuyruğu
Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarda 9 ay süreyle çalıştırılacak vatandaşlar, İŞKUR önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

10 gün sürecek olan iş başvurusunu erken yapmak isteyen, kadın erkek onlarca kişi uzun kuyruklar oluşturdu. İl genelinde 2 bin 500 kişinin istihdam edileceği duyumunu aldıklarını belirten vatandaşlardan kimi kayıtlarını yenilemek için geldiği belirtirken kimisi de yeni kayıt yapmak için geldiğini ifade etti.
Öte yandan TYÇP kapsamında her haneden 1 kişi olmak üzere başvuruların noter huzurunda yapılacak olan kura çekimi ile merkez ve ilçe belediyeleri, müftülükler, özel idarede, kamu hastaneler ile orman işletmesinde toplam 2 bin 250 kişiye 9 aylı süreyle iş imkânı sağlanacağı belirtildi.
Kayıt alan memurlar yoğun bir çaba sarf ederken, vatandaşlar işlerin yavaş ilerlemesinden yakındı.
