Şehitler Gecesi Programı
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Eskişehir İl Temsilciliği tarafından düzenlenen "Şehitler Gecesi" programına Ömer Döngeloğlu ve 15 Temmuz gazisi AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Orçun Şekercioğlu katıldı.

15 Temmuz gecesi köprüde kurşunlara hedef olan 15 Temmuz gazisi AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Orçun Şekercioğlu, yaşadıklarını anlattı. Darbe girişimini ilk haber aldığında, arkadaşlarıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konutunun bulunduğu Kısıklı’ya hareket ettiğini belirten Şekercioğlu, ardından Boğaziçi Köprüsü’ne doğru yola çıktıklarını ifade etti.
İşgale son vermek için ellerinde taşlarla gittikleri köprüde darbeciler tarafından açılan ateş sonucu yaralandığını ifade edip arkadaşlarının söylediği sözleri ekledi, "Kardeşim, sen vuruldun. Allah şehitlik nasip ederse, hakkım helal olsun. Fakat ben kalıyorum. Bu ablukayı kırmak zorundayız. Darbelerle çarpışmaya devam edeceğim."
Konuklardan Ömer Döngeloğlu ise, şehitlik makamının yüceliğini anlattı. Allah yolunda şehit olanlardan örnekler vererek menkıbeler anlatan Döngeloğlu, şehitliğin her kula nasip olmayacağını, Allah tarafından seçilen kişilerin ancak şehit olacağını söyledi.
Necmettin Erbakan ve Sultan Abdulhamid’e oynanan oyunlara da değinen Döngeloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da benzer tuzaklar kurulduğunu belirtti.
Referandumda "Evet" diyeceğini açıkladığı için eleştirildiğini söyleyerek "Ben evetçiyim, ancak hayırcı da benim arkadaşım. Mücadele ederim, kalp kırmam" dedi.
