Musul'u DEAŞ'tan Kurtarma Operasyonu

BM, Musul'un batısındaki operasyonlar nedeniyle 19 Şubat'tan bu yana 16 bin 500 kişinin evlerini terkettiğini duyurdu Musul ve çevresinde halen yerlerinden edilmiş 177 bin kişi olduğu bildirildi.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Musul'un batısında evlerinden edilen kişi sayısının hızlı bir şekilde arttığını söyledi.

Dujarric, basın toplantısında yaptığı açıklamada, askeri operasyonların nüfusun yoğun olduğu bölgelere yönelmesiyle 19 Şubat'tan bu yana 16 bin 500 kişinin yerlerinden olduğunu, bu kişilerden 12 bin 700'ünün son iki günde evlerinden ayrılmak zorunda kaldığını belirtti.

Çok sayıda sivilin göç halinde olduğunun rapor edildiğini kaydeden Dujarric, evlerinden ayrılan kişi sayısının hızla artmasının beklendiğini ifade etti.

Yerlerinden olan kişilerin güneydeki kamplara yerleştirildiğini anlatan Dujarric, burada acil yardım, gıda ve sağlık hizmetlerinin sunulduğunu dile getirdi.

Kamplarda şu anda 85 bin kişiyi daha alabilecek kontenjan olduğunu belirten Dujarric, bu kapasitenin daha da artırılması için BM ve ilgili yardım kuruluşlarının çalıştığını söyledi.

Dujarric, Musul ve çevresinde halen toplam 177 bin kişinin yerlerinden edilmiş durumda olduğunu sözlerine ekledi.

Musul'un doğu yakasında geçen ay kontrolü tamamen ele geçiren Irak güçleri, 19 Şubat'tan itibaren batı yakasını DEAŞ'tan kurtarmaya yönelik operasyona başlamıştı.

Kaynak: AA