Endonezya Devlet Başkanı Widodo Avustralya'da

Widodo 2 gün sürecek Avustralya ziyaretinin ilk durağı Sydney'de iş adamlarıyla bir araya geldi.

Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, Avustralya'nın Sydney kentinde iş adamlarıyla bir araya geldi.

Avustralya yayın kuruluşu ABC'nin haberine göre, resmi ziyaret için Avustralya'ya gelen Widodo, beraberindeki heyette bulunan Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi ve Yatırım Koordinasyon Kurulu Başkanı Thomas Lembong ile Sydney'de Avustralyalı iş adamlarıyla görüştü.

Toplantıda ilaç, madencilik, turizm ve hizmet sektöründen iş adamlarının Endonezya'daki yatırımları ve karşılaşılan sorunlar hakkında Widodo'ya bilgi verdiği belirtildi.

Widodo, burada yaptığı konuşmada, Avustralyalı iş adamlarından sadece Bali gibi Endonezya'nın tanınmış bölgelerine değil ülke geneline yatırım yapmalarını istedi.

Endonezya Yatırım Koordinasyon Kurulu Başkanı Lembong da toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, iki ülke arasında bu yıl içinde bir ticaret anlaşmasının imzalanacağından emin olduğunu belirterek 'Avustralya ile kapsamlı ekonomik ortaklık anlaşmasını bu yıl tamamlayabileceğimize eminiz.' dedi.

Toplantıya katılan Avustralya Adli İşler Bakanı Michael Keenan da Endonezya ile ekonomik bağların güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak 'Yapabileceğimiz çok daha fazla şey var. Endonezya ekonomisi çok hızlı büyümeye devam ediyor ve çok büyük bir nüfusu var. Avustralya için büyük bir fırsat. Avustralyalıların bu avantajdan yararlanabilmesini sağlamak istiyoruz.' ifadesini kullandı.

Avustralya ziyaretinin ilk gününde Sydney'deki temaslarını tamamlayan Widodo'nun yarın Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull ile yemekte görüşeceği bildirildi.

Widodo'nun Avustralya temasları sırasında, iki ülke arasındaki serbest ticaret anlaşması müzakereleri, bölgesel güvenlik, terörizm, Güney Çin Denizi'nde yükselen gerilim, canlı hayvan ticareti, turizm ve askeri iş birliğinin gündeme gelmesi bekleniyor.

Kaynak: AA