'Ekonomimiz Hızla Büyümeye Devam Edecek'

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kılıç: 'Döviz daha da aşağılarda bir yerlerde dengelenecektir. Geçici bir durumdu. Türkiye bunun altından kalkmıştır'

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç, dövizin daha aşağı seviyelerde dengeleneceğini ifade ederek, 'Geçici bir durumdu. Türkiye bunun altından kalkmıştır.' dedi.

Edirne'de katıldığı bir konferans sonrası AA muhabirine açıklama yapan Kılıç, Türkiye'de dövizde görülen hareketliliğin nedeninin ülkenin içinden geçtiği durum ve şartlarla alakalı olduğunu anlattı.

Kılıç, 'Ülke olarak ciddi badireler atlattık ama bu badire sonrasında da saldırılar devam etmeye başladı. Saldırı sadece siyasi anlamda olmuyor ekonomik anlamda da oluyor.' dedi.

Özellikle dış piyasalardan kaynaklı spekülatif hareketlerin döviz kuru üzerinde etkili olduğunu dile getiren Kılıç, 'İstikrara doğru gittikçe dövizde de aşağı yönlü bir ivmelenme söz konusu. Umut ediyorum ve inanıyorum önümüzdeki günlerde döviz daha da aşağılarda bir yerlerde dengelenecektir ve ekonomimiz kaldığı yerden hızla büyümeye devam edecektir.' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı dolar bozdur kampanyasıyla da halkın birlik beraberlik içerisinde kendini gösterip döviz seferberliğinde üzerine düşeni yaptığını dile getiren Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:

'Dolardaki hareketlilik, ülkenin içerisinde bulunduğu ortam, dış saldırıların ve hedef gösterilmemizin neticesi olarak ortaya çıkmıştı. Geçici bir durumdu. Türkiye bunun altından kalkmıştır. Kalkmaya da devam edecektir. Döviz kurlarının daha da aşağıya doğru hareketleneceğini ve aşağıda bir yerde sabitleneceğini düşünüyorum. Açıkçası Amerika Birleşik Devletlerindeki seçimden sonra doların aşırı derecede değerlenmesi ardından dengelenmesi bunda etkili oldu. Dış piyasalardaki durum da bunda etkiliydi ama bunların geçici olduğunu gördük. Geçici dönemdeki hareketlenme bir yandan piyasalarda umutsuzluğa neden oldu ama zaten böyle olacağı başından belliydi. Onun için endişe etmeye gerek yok.'
Kaynak: AA