TBMM Dilekçe Komisyonu

Komisyon Başkanı Satır, 2016 yılında toplam 7 bin 423 dilekçe hakkında 4 bin 707 karar verildiğini, Komisyona 26. dönemde 22 Şubat 2017 tarihi itibarıyla 9 bin 249 dilekçe geldiğini açıkladı

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Belma Satır, 2016 yılında toplam 7 bin 423 dilekçe hakkında 4 bin 707 karar verildiği ve 26. dönemde de komisyona, 22 Şubat 2017 tarihi itibarıyla, 9 bin 249 dilekçe geldiğini bildirdi.

TBMM Dilekçe Komisyonu, AK Parti İstanbul Milletvekili Belma Satır başkanlığında toplandı.

2016 yılı faaliyetleri hakkında kısa bilgi sunan Satır, 2016 yılında toplam 7 bin 423 dilekçe hakkında 4 bin 707 karar verildiğini, 17 dilekçenin de hıfz edildiğini, 26. dönemde de 22 Şubat 2017 tarihi itibarıyla komisyona 9 bin 249 dilekçe geldiğini aktardı.

Komisyonda, Kamuda Çalışan Engelli Ya Da Engelli Yakını Bulunan İşçiler İçin Memurlara Tanınan Bazı Hakların Verilmesi Talebini İçeren Dilekçelere İlişkin Alt Komisyon, Araç Muayene İstasyonlarında Muayene Ücreti Ödeme Şeklinin İncelenmesi Alt Komisyonu ve Özürlü Sağlık Kurulu Raporunda Engellilik Oranına Hederitler Anjiyoödem Hastalığının Dahil Edilememesi Sebebiyle Yaşanan Mağduriyetin Giderilmesi Yönündeki Talebin İncelenmesi Alt Komisyonu raporları onaylandı.

Araç Muayene İstasyonlarında Muayene Ücreti Ödeme Şeklinin İncelenmesi Alt Komisyonu Başkanı AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, araç muayene istasyonlarında kredi kartı ve banka havalesiyle ödeme yapılmamasına yönelik çok sayıda şikayet alındığını belirterek, hazırladıkları raporda ödeme usüllerinin çeşitlendirilmesi yönünde önerilerde bulunduklarını bildirdi.

Ulupınar, araç muayene istasyonlarındaki küsuratlı para üzerlerinin de vatandaşlara ödenmemesinin şikayet konusu olduğunu aktararak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına bu vatandaşa para üstünün verilmesi konusunda uyarıda bulunduklarını kaydetti.

Özürlü Sağlık Kurulu Raporunda Engellilik Oranına Hederitler Anjiyoödem Hastalığının Dahil Edilememesi Sebebiyle Yaşanan Mağduriyetin Giderilmesi Yönündeki Talebin İncelenmesi Alt Komisyonu Başkanı AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen de çalışmaları sırasında 8 bine yakın nadir hastalık türünün bulunduğunu ve birçok hastanede bu hastalıkların bilinmediğine, gerekli ilaçların bulunmadığına şahit olduklarını anlattı.

Sağlık Bakanlığı'ndan bu nadir hastalıklara karşı gerekli tedbirleri almalarını istediklerini ifade eden Bilen, hastanelerin acil servislerinde de bu nadir hastalıkların tedavisi için gerekli ilaçların bulundurulması yönünde uyarılarda bulunduklarını belirtti.

Komisyon Başkanı Satır da 2016 yılı faaliyetleri hakkında kısa bilgi verdi.
Kaynak: AA