Hakkari'de 'Yatırım Seferberliği' Toplantısı

Kalkınma Bakan Yardımcısı Coşkun: 'Bölgede yatırım yapmak isteyen hem buranın iş adamlarına hem de batıdaki iş adamlarına çok önemli fırsatlar getiriyoruz'.

Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Hakkari'nin de aralarında bulunduğu 23 il için açıklanan Cazibe Merkezleri Programı kapsamında yatırım yapmak isteyen hem bölge iş adamlarına hem de batıdaki iş adamlarına çok önemli fırsatlar getirildiğini söyledi.

Hakkari'de Ticaret ve Sanayi Odası, Hakkari İş Kurumu ve Sosyal Güvenlik Kurumunca, Cazibe Merkezleri Programına dönük 'Yatırım Seferberliği' başlıklı bir toplantı düzenlendi.

Coşkun burada yaptığı konuşmada, programın amacının bölgedeki işsizliği azaltmak, yatırımlara hız kazandırmak ve bölgeyi hak ettiği noktaya taşımak olduğunu belirtti.

Bölgede devletin imkanlarıyla özel sektörün destekleneceğini ve yerel dinamiklerin harekete geçirileceğini dile getiren Coşkun, 'Hakkari'nin de içinde bulunduğu 23 ilde yatırım seferberliği başlattık. Buradaki bütün yer altı ve yer üstü zenginlik kaynaklarımız üretime geçirilecek. Bölgede yatırım yapmak isteyen hem buranın iş adamlarına hem de batıdaki iş adamlarına çok önemli fırsatlar getiriyoruz.' ifadesini kullandı.

Hakkari ve bölgedeki illerin terörden çok çektiğini, oluşacak huzurla Hakkari'in kabuğunu kıracağını vurgulayan Coşkun, 'Hakkarili insanların çalışkanlığı, üretkenliği ve vatanseverliği, yapılan çalışmalarla buradan Ankara'ya da Avrupa'ya da gösterilecektir. Tabi biz de devlet olarak hükümet olarak her zaman olduğu gibi Hakkarili kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.' diye konuştu.

Vali Cüneyit Orhan Toprak da devletin ve hükümetin bölgenin kalkınması için büyük bir çaba içinde olduğunu belirterek, 'Bu milli seferberlik çalışmasında iş adamlarımızın her birine istihdam yaratmaları için devletimiz işsizlik fonundan destek veriyor. Tabi bunu iş adamlarımızla gerçekleştirip hayata geçirmeyi hedefliyoruz.' dedi.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş da Cazibe Merkezleri Programının kentin ekonomik alanda kalkınmasına yönelik olduğunu anlattı.
Kaynak: AA