'Şampiyon Ol' Projesine EOC'den Tam Not
2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’nin sosyal sorumluluk projesi ‘Şampiyon Ol’ kapsamında Katerina Nycova, Liney Halldosrdottir ve Leo Kranz çocukları ziyaret etti.

Ziyaret boyunca çocuklarla çok iyi vakit geçirdiği gözlenen heyet, ziyaretin ardından da basının sorularını yanıtladı.
Proje Koordinatörü İrfan Kurudirek “6 sene önce tesisimiz yoktu, şimdi yeterince tesisimiz var ve bu tip Uluslararası organizasyonlarda kürsüye çıkmak mecburiyetindeyiz. Eyof 2017’de birçok branşta kürsüyü kıl payı kaçırdık. Umuyorum ki bu proje sayesinde Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteğiyle önümüzdeki organizasyonlarda ülkemizi gururla temsil edeceğiz.” dedi
Şampiyon Ol
EYOF 2017 Erzurum’un aylar önce başlayan projenin temel amacı çocukları spor yapmaya teşvik etmek ve geleceğin olimpiyat şampiyonlarını keşfetmek.
Proje kapsamında organizasyonun maskotu Karbeyaz ve beraberindeki ekip ilk orta dereceli okulları gezerek öğrencilere kış sporları hakkında bilgi verdi ve çocuklar şampiyon olmak istedikleri branşlara kayıt yaptırdı. Proje, EYOF hazırlık sürecinde 14 okulda binlerce öğrenciye ulaştı. Şimdi yetenek taramasından geçecek öğrenciler ilgili branşlara yönlendirilecek.
