CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak Açıklaması

'Esnaf Ahilik Sandığı ile esnafa yeni bir yük getiriliyor. Esnaf yeni yük değil, destek bekliyor. BağKur primini ödeyemeyen esnaf, işsizlik ödeneğinden yararlanmak için 35 liralık ek ödemeyi nasıl yapacak'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Esnaf Ahilik Sandığı ile esnafa yeni bir yük getirildiğini belirterek, 'Esnaf yeni yük değil, destek bekliyor. Bağ-Kur primini ödeyemeyen esnaf, işsizlik ödeneğinden yararlanmak için 35 liralık ek ödemeyi nasıl yapacak?' değerlendirmesinde bulundu.

Budak, yaptığı yazılı açıklamada, 'Hükümetin ekonomi politikalarının çökmesi' nedeniyle esnaf işsizliğinin büyüdüğünü, geçen yıl yüz bini aşkın esnafın kepenk kapattığını belirtti.

Esnaf ve KOBİ kredilerinde takip oranının son dönemde ilk kez yüzde 5 düzeyini geçtiğini savunan Budak, böyle bir dönemde esnafın yeni bir yük değil, çarkları döndürecek destek beklediğini kaydetti.

Esnafa işsizlik ödeneği verilmesi amacıyla gündeme getirilen Esnaf Ahilik Fonu'nun, Bağ-Kur primini ödeyemeyen esnaf için bir anlam taşımayacağını öne süren Budak, 'Esnaf Ahilik Sandığı ile esnafa yeni bir yük getiriliyor. Esnaf yeni yük değil, destek bekliyor. Bağ-Kur primini ödeyemeyen esnaf, işsizlik ödeneğinden yararlanmak için 35 liralık ek ödemeyi nasıl yapacak?' ifadesini kullandı.

İşsizlik Fonu gelirlerinin büyük bölümünün amacı dışında kullanıldığını da iddia eden Budak, Esnaf Ahilik Sandığı'nın da esnaftan önce hükümete fon olacağını bildirdi.
Kaynak: AA