Dolar/TL güne yükselişle başladı (16.02.2017)
Güne yükselişle başlayan dolar/TL 3,6740 seviyelerinden işlem görüyor.

Bugüne yükselişle başlayan dolar/TL, saat 09.50 itibarıyla yüzde 0,40 artışla 3,6740 seviyesinden alıcı buluyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,51 değer kazancı ile 3,9000, sterlin/TL ise yüzde 0,52 yükselişle 4,5820 seviyelerinden işlem görüyor.
Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın dün ABD Temsilciler Meclisinde yaptığı sunumun, yatırımcılar tarafından 'şahin' olarak algılandığını belirterek, Fed üyesi Eric Rosengren'ın 'bu yıl en az üç kez veya biraz daha fazla faiz artırmanın uygun olacağını düşünüyorum.' ifadelerinin bu yıla ilişkin faiz artırım beklentilerini artırdığını kaydetti.
ABD'de açıklanacak konut başlangıçları verisi ile Avrupa Merkez Bankası (ECB) toplantı tutanaklarının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını dile getiren analistler, dolar/TL'de 3,65 seviyesinin destek olarak önce çıktığını, 3,70'in ise direnç konumunda olduğunu ifade etti.
