'Çemberimde Gül Oya' Sergisi

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) tarafından gerçekleştirilen 'eTwinning Projesi' kapsamında, 81 ilden okulların katılımıyla hayata geçirilen 'Çemberimde Gül Oya' sergisi Kilis'te açıldı.

Kaybolmaya yüz tutmuş kültürel değerlerin tanıtılması amacıyla 81 ilden el işleri, maniler ve türkülerin yazıldığı levhalar, yöreye ait yemek tarifleri, işlemelerden oluşan sergi, Polateli İlçesi Tahsin Panoğlu Ortaokulunda açılan sergiyle beğeniye sunuldu.

Tahsin Panoğlu Ortaokulu Müdürü Mesut Öztokmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkede birçok yörenin kendine has kültürünün bulunduğu söyledi.

Yörelerin kendi kültürlerine her zaman sahip çıkması gerektiğini belirten Öztokmak, kültürlerin yaşatıldıkça güzelleşebileceğini dile getirdi.

Eski kültürlerin gelecek nesillere aktarılması gerektiğini vurgulayan Tokmak, şunları kaydetti:

'Her yöre unutulmaya yüz tutmuş kültürlerine ait eserlerine sahip çıkmalıdır. Kültürler yaşadıkça güzelleşir. Yaşatıldıkça da paylaşılır ve çoğaltılır. Çemberimde Gül Oya Projesi bu kapsamda çok önemlidir. Bu tür faaliyet ve projeler kültür ve medeniyetimizin ne kadar renkli olduğunu, gündelik hayatımızdaki bu renkliliği hatırlatma anlamında çok çok önemli. Bunu önemsiyoruz. Bu projeye vesile olan ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.'

Kaynak: AA