Mersin Valisi Çakacak Açıklaması

'15 Temmuz'daki hain darbe girişiminde devletimizin ve milletimizin üzerinde iç ve dış mihraklarca şimdiye kadar görülmemiş çok büyük bir oyunun sergilendi. Ancak devletimizden ve milletimizden yana olan güvenlik birimlerimiz, yüce milletimizle el ele vererek bu badirenin en az zararla atlatılmasında büyük rol aldı.'

İçel Valisi Özdemir Çakacak, terfi alan, görev ve sorumlulukları değişen emniyet müdürleriyle bir araya geldi.

İçel Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Çakacak, İl Emniyet Müdürlüğünce Polis Evi Şube Müdürlüğünde düzenlenen programda, kentin huzur ve güven ortamını korumak için fedakarca görev yapan tüm emniyet güçlerine teşekkür ederek, görevlerinde başarı diledi.

Çakacak, emniyet teşkilatının 7 gün 24 saat görev başında olan fedakar bir teşkilat olduğunu belirterek, '15 Temmuz'daki hain darbe girişiminde devletimizin ve milletimizin üzerinde iç ve dış mihraklarca şimdiye kadar görülmemiş çok büyük bir oyun sergilendi. Ancak devletimizden ve milletimizden yana olan güvenlik birimlerimiz, yüce milletimizle el ele vererek bu badirenin en az zararla atlatılmasında büyük rol aldı.' ifadesini kullandı.

İnsanların birbirlerine düşürülmek istendiğini belirten Çakacak, şunları aktardı:

'Birtakım çeteci darbecilerin, milletimizin helal kazançlarıyla verdiği vergilerle alınan silahlarla, yine bu milletin üzerine uçaklardan, helikopterlerden ve tanklardan kurşun yağdırdıkları o hain kalkışmanın amacı ülkemizi bölmek, iç savaş çıkarmak ve ülkemizi işgal ortamına hazırlamaktı. Ama yüce milletimiz, Çanakkale'de ve Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi bu hain girişime de fırsat vermeyerek, bu aziz milletin ne kadar büyük ve asil bir olduğunu bütün dünyaya bir kez daha göstermiştir.”

İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ise görevlerini layıkıyla yapmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Program sonunda terfi alan emniyet müdürlerini tek tek tebrik eden Çakacak, şubeleri ve sorumlulukları değişenlere de yeni görevlerinde başarılar diledi.
Kaynak: AA