İtalya'da Silah Kaçakçısı Şebekeye Operasyon

İtalyan güvenlik güçleri, Libya ve İran’a yasa dışı yollardan silah satan 4 kişiyi gözaltına aldı.

ROMA – İtalya’da yürütülen bir soruşturma kapsamında güvenlik güçleri, uluslararası silah kaçakçılığı yaptığı şüphesiyle 3 İtalyan ve 1 Libyalıyı gözaltına aldı.

İtalyan basınına yansıyan haberlere göre, Napoli mafya ile mücadele savcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında dün Venedik, Roma, L’Aquila, Napoli ve Salerno kentlerinde eş zamanlı polis operasyonlarında, biri helikopter ticareti yapan 3 İtalyan ve 1 Libyalı uluslararası silah kaçaklığı yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

Söz konusu kişilerin, 2011 ile 2015 yılları arasında uluslararası ambargolar altında bulunan İran ve Libya’ya yasa dışı silah satmış olabilecekleri belirtildi.

Bu kişilerin özellikle helikopter, ambulans helikopterlerin askeri helikoptere çevrilmesi, karadan havaya füze ve çok sayıda silah mermisinin farklı alıcılara iletilmesinde rol oynadıkları kaydedildi.

Gözaltına alınanlardan Napolili Mario ve Annamaria Di Leva çiftinin evinde yapılan aramalarda eski İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile fotoğrafının çıktığı basına yansıdı.

Dünkü operasyonda el konulan bilgisayarlardan birinde, şüphelilerin Afganistan’dan Kuzey Afrika’ya kadar farklı bölgelerde faaliyet gösteren terör örgütleriyle irtibat halinde olduklarını gösteren birtakım delillere ulaşıldığı ifade edildi.
Kaynak: AA