Fatsa'da Hasta Kurtarma Operasyonu

Ordu’nun Fatsa ilçesinde hastalığı nedeniyle fenalaşan ve acilen hastaneye gitmesi gereken Havva Yeşiltaş’ın imdadına Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri yetişti.

Fatsa'da Hasta Kurtarma Operasyonu
Yassıbahçe Mahallesi’nde 5 gündür yağan kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı 1 metreye yaklaştı. Hava muhalefeti nedeniyle hastalar da büyük bir sıkıntı yaşıyor. Yassıbahçe Mahallesi’nde bronşit hastalığı bulunan aynı zamanda tansiyon hastası olan Havva Yeşiltaş’ın hastaneye gidebilmesi için yolun kapalı olması nedeniyle 112 ekipleri hastanın bulunduğu mahalleye gidemedi. Yassıbahçe Mahallesi Muhtarı Yener Şirin ve hasta yakınları Fatsa Belediyesini telefonla arayarak yardım istedi. Yardım çağrısı üzerine bölgeye giden Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri iş makinesi ile hasta evine gitti ve Havva Yeşiltaş’ı iş makinesinin kovasına güvenli bir şekilde yatırmak suretiyle 2 kilometre mesafe bulunan 112 ambulansının beklediği Bolaman-Perşembe sahil karayoluna ulaştırdı. Hasta iş makinesinden ambulansa alınarak ilk müdahalesinin yapılmasının ardından tedavi edilmek üzere Fatsa Devlet Hastanesine götürüldü.

Fatsa Belediyesi ekiplerine teşekkür ederiz”

Yassıbahçe Mahallesi Muhtarı Yener Şirin, Fatsa Belediyesi ekiplerine gösterdikleri fedakarlıktan dolayı teşekkür ederek, “Mahallemizde hastalanan Havva Yeşiltaş’ı acil olarak Fatsa Devlet Hastanesine götürmemiz gerekiyordu. 112 ekipleri kar nedeniyle mahallemizin otoban girişine kadar geldi ancak yukarıya çıkamadı. Biz de Fatsa Belediyesinden yardım istedik. Fatsa Belediyesi ekipleri sağ olsunlar kısa sürede geldiler ve hastamızın 112 ambulansına taşınmasına yardımcı oldular, Allah onlardan razı olsunlar, teşekkür ederiz” dedi.

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlaya ise yaptığı açıklamada karla mücadele çalışmalarında önceliklerinin hastası olan ve cenazeleri olan mahallelere yardımcı olmak olduğunu belirterek, “Ekiplerimiz kazasız belasız Yassıbahçe Mahallemizdeki hastanın ambulansa naklini sağladılar. Hasta ihbarlarından asılsız telefonlar da alıyoruz. Vatandaş yolumuz açılsın diye hasta ihbarı yapıyor. Vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı olmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA