Kepez'e 'Hababam Sınıfı Müzesi' Yapılacak

Kepez Belediye tarafından Esentepe Amir Ateş Semt Konağına "Hababam Sınıfı Müzesi" yapılacak.

Yapımı tamamlanan semt konağını inceleyen Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, yaptığı açıklamada, Hababam Sınıfı filminin çekildiği sınıfın bir kopyasını müze olarak burada oluşturacaklarını belirtti.

Film serisini hatırlayanların yüzlerinde her zaman tebessüm oluştuğunu ifade eden Tütüncü, Türk sinemasının unutulmaz oyuncuları Münir Özkul, Kemal Sunal ve Tarık Akan'ın silikon heykellerinin Hababam Sınıfı Müzesi'nde yer alacağını kaydetti.

Tütüncü, Hababam Sınıfı Müze fikrinin, Esentepe Amir Ateş Semt Konağını teftiş ettikleri sırada ortaya çıktığını söyledi.

Semt konağında internetli bilgisayar sınıfı, çocuk kütüphanesi, etüt merkezi ve meslek edindirme kursları da açılacağını belirten Tütüncü, ayrıca kodlama eğitim merkezi ve robotik sınıfın da olacağını bildirdi.

Tütüncü, kodlama eğitiminin altyapısını tamamladıklarını, bu eğitimin haftanın her günü verileceğini belirterek, "Bunların yanında Antalya'nın ilk robotik merkezi de burada oluşturularak, Kepezli çocuklara dünya çocuklarıyla rekabet etme şansı sunulacak." dedi.

Semt konağının kültür, sanat merkezi işlevi göreceğini anlatan Tütüncü, ünlü bestekar Amir Ateş ile ilgili devamlı bir serginin yer alacağını dile getirdi.

Çok amaçlı salonların birinde sıra geceleri, mahalle toplantıları gibi nostaljik etkinliklerin yapılacağını, diğerin de ise klasik faaliyetlerin yapılacağına işaret eden Tütüncü, "Burası her yönüyle eğitim, kültür ve sanatı merkezine almış, belediyemizin rafine bir yeri ve güzel bir model olacak. Yakında vatandaşlarımızın da hizmetine açacağız." diye konuştu.

Kaynak: AA