Havacılıkta Uluslararası İşbirliği

Antalya Bilim Üniversitesi (ABÜ) ve Ulusal Havacılık Üniversitesi (National Aviation University) arasında havacılık alalında eğitim işbirliği yapıldı.

Havacılıkta Uluslararası İşbirliği
Ukrayna’nın Kiev şehrinde bulunan ve 85 yıldır havacılık alanında eğitim faaliyetlerini sürdüren National Aviation University ile Antalya Bilim Üniversitesi’nde yeni açılacak olan havacılık bölümü ile ilgili işbirliği protokolü imzalandı. İmza törenine Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamza Kandur ile Uluslararası Havacılık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Volodymir Isaienko ve Rektör Yardımcısı Valerii Chepzihenko katıldı.



Akademik personel değişimi yapılacak

Antalya Bilim Üniversitesi ve National Aviation University arasında üç başlık altında işbirliği yapılmasına karar verildi.

İlk olarak özel havacılık programları, daha sonrasında havacılık alanında çalışan akademisyenler değişimi ve son olarak iki üniversitenin öğrencilerinin eğitim değişimi olması görüşüldü. Rektör Yüksek, “National Aviation University ile yaptığımız bu anlaşmanın önce üniversitemize daha sonra şehrimiz Antalya ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim. Alanında oldukça etkin olan bu üniversite ile açacağımız havacılık bölümü için bir işbirliği yapmanın mutluluğunu duyuyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA