CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran Açıklaması

'(CHP Etimesgut ilçe başkanlığına tehdit iddiası) CHP ne kürsüden tehdit savuranlardan korkar, çekinir ne de gizlice kapımıza kadar gelip tehdit bırakan çakallara meydanı boş bırakır'.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, partisinin Etimesgut ilçe başkanlığına tehdit notu bırakıldığı iddiasına ilişkin, "CHP ne kürsüden tehdit savuranlardan korkar, çekinir ne de gizlice kapımıza kadar gelip tehdit bırakan çakallara meydanı boş bırakır." dedi.

Cankurtaran, ilçe başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, son dönemde CHP'ye karşı tehditlerin arttığını iddia etti.

Cankurtaran, "Eğer birinci ağızdan anamuhalefet lideri Kılıçdaroğlu'na tehditler savurursanız, hakaretler ederseniz ortalıkta bundan cesaret eden çakallar doğar. CHP ne kürsüden tehdit savuranlardan korkar, çekinir ne de gizlice kapımıza kadar gelip tehdit bırakan çakallara meydanı boş bırakır." diye konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yönelik sözlerini eleştiren Cankurtaran, "Sayın Soylu buradan sesleniyorum, 'Ne takacakmışsın liderimizin boynuna? Asacak mısın, boğacak mısın? CHP sizin boğazınıza takılır. Ne AKP'nin ne Soylu'nun ne de bir başkasının yutacağı lokma değildir CHP. " ifadesini kullandı.

- "Provokatör eylemlere meydan vermeyeceğiz"

CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin de olayı, Türkiye Cumhuriyeti'ni germek isteyenler, Türkiye Cumhuriyeti üzerinde planları olanlar ile CHP'nin Etimesgut'ta önlenemez yükselişini görenlerin bir provokasyonu olarak niteledi.

Olayın faillerinin yakalandığını bildiren Keskin, yetkililere teşekkür etti.

Keskin, "CHP olarak asla bu tür provokatör eylemlere meydan vermeyeceğiz, bunların karşısında olacağız." dedi.

CHP Etimesgut İlçe Başkanı Ayhan Yılmaz da, 4 Aralık Pazartesi günü ilçe başkanlığının giriş kapısında üzerinde "Yaptığınızın hesabı sorulacak, dinsiz hainler" yazılı not bulunduğunu ve parti flamalarının kesilmiş olduğunu gördüklerini söyledi.

Yılmaz, olayın takipçisi olacaklarını kaydetti.

- Valilik açıklama yapmıştı

Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada CHP Etimesgut İlçe Başkanlığı kapısına A4 kağıdına el yazısıyla tehdit içerikli bir yazı bırakıldığının bildirilmesi üzerine çalışma başlatıldığı, olayla ilgili üç kişinin yakalandığı duyurulmuştu.

Konuyla ilgili üç kişinin yakalandığı ifade edilen açıklamada, K.U.S. ve K.L'nin yaşları 18'den küçük olduğu için Cumhuriyet savcısının talimatıyla dün ailelerine teslim edildiği bildirilmiş, gözaltına alınan Ü.T. ile ailelerine teslim edilen K.U.S ve K.L'nin çocuk şube polisi ve ailelerinin eşliğinde Batı Cumhuriyet Başsavcılığına gönderileceği belirtilmişti.

Kaynak: AA