İsviçre Konfederasyon Başkanı Leuthard Gürcistan'da

İsviçre Konfederasyon Başkanı Doris Leuthard, resmi ziyarette bulunduğu Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili ile bir araya geldi.

Leuthard ve Margvelaşvili, Tiflis'teki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen resmi karşılama töreninin ardından heyetler arası ve baş başa görüşmelerde bulundu.

Margvelaşvili, görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Leuthard'ın ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

İsviçre'nin Gürcistan'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğine somut destek verdiğini kaydeden Margvelaşvili, "Toprak bütünlüğü ve egemenliğimizi yıllardır destekleyen ülkeyle yakın iş birliği yapmak, bizim için son derece önemlidir." dedi.

Gürcistan'ın kalkınması için İsviçre'nin yüzlerce milyon dolar yardımda bulunduğunu belirten Margvelaşvili, yakında iki ülke arasında serbest ticaret anlaşması ve vizesiz seyahat uygulanması beklendiğini kaydetti.

Leuthard da "İki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 25. yıl dönümünde burada bulunmaktan memnuniyet duyuyorum." diye konuştu.

Gürcistan'ın ekonomik kalkınmasına ve demokratik reformların uygulanmasına destek verdiklerini ifade eden Leuthard, gelecek yıl iki ülke arasında serbest ticaret anlaşmasının yürürlüğe gireceğini ve çok sayıda İsviçreli iş adamının Gürcistan'da yatırım yapmak istediğini söyledi.

İki ülke arasında turizm, tarım, enerji gibi alanlarda iş birliğini sürdüreceklerini vurgulayan Leuthard, "Enerji alanında gaz koridorunun altyapı projeleri konusunda Gürcistan, Türkiye ve Azerbaycan ile büyük imkanlara sahip. Karadeniz büyük potansiyele sahip." ifadelerini kullandı.

Leuthard, Rusya ile Gürcistan arasında diyaloğun sürdürülmesine katkı sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA