Verdiği Kilolarla Sınıf Arkadaşlarını Şaşırttı

Manisa'da, yaz döneminde diyet ve sporla zayıflamaya başlayan obezite hastası lise öğrencisi, 5 ayda 120 kilodan 80 kiloya geriledi Lise öğrencisi Bayar: 'Yaz tatilinden okula döndüğümde hiç kimse beni tanıyamadı'.

Manisa'da, obezite nedeniyle günlük yaşamında sorunlar yaşayan liseli Begüm Bayar, spor ve diyetle 120 kilodan 80 kiloya düşerek sınıf arkadaşlarını şaşırttı.

Ortaokul 8. sınıftan itibaren kilo almaya başlayan İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Bayar (17), aşırı kilolu olmanın günlük yaşantısında oluşturduğu olumsuzluklarına son vermek amacıyla zayıflamaya karar verdi.

Bu süreçte beslenme ve diyet uzmanı Ceyna Uysal ile yolları kesişen Bayar, geçen mayısta 120 kilodayken spor yapmaya ve diyet uygulamaya başladı. Beslenmesine dikkat eden ve her gün spor yapan öğrenci, 5 ayda 120 kilodan 80 kiloya düştü.

Bu eğitim dönemine, verdiği kilolarla yeni görüntüsüyle başlayan Bayar'ı, sınıf arkadaşları neredeyse tanımakta güçlük çekti.

Verdiği kilolar sayesinde artık okuldaki birçok aktiviteye katılmaya başlayan ve daha mutlu olduğu gözlenen Bayar'ın yaşamı neredeyse tamamen değişti.

Begüm Bayar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kilolarından dolayı eve bağımlı halde yaşamaya başladığını söyledi.

Kilolarından dolayı hiçbir şekilde spor yapamadığını anlatan Bayar, "Dışarı çıkmaya bile çekiniyordum. Arkadaşlarımın arasına katılamıyordum. Hep siyah giyinip kilolarımı kapatmak zorunda kalıyordum. Benim için evden okula gitmek bile sıkıntılıydı. Arkadaşlarım yeri geldiğinde benimle kilolarım yüzünden dalga geçiyordu." dedi.

Bayar, aşırı kiloyla mücadelede ilk başta zorlanmasına rağmen günlük yaşam tarzını değiştirerek hedefine ulaştığını, bu noktada dengeli beslemenin çok önemli olduğunu dile getirerek, "Yaz tatilinden okula döndüğümde hiç kimse beni tanıyamadı. Tüm arkadaşlarım nasıl zayıfladın diyerek şaşkınlıklarını ifade ettiler. Kilo verdikten sonra da irademi korumaya çalışıyorum. Kilo verdikten sonra bütün hayatım değişti, artık çok mutluyum." diye konuştu.

Bayar'ın sınıf arkadaşlı Ayşe Kurt ise Begüm'ün zayıflamasına çok sevindiğini ve yaz tatili sonrası kendisini il gördüğünde çok şaşırdığını ifade etti.

Ayşenur Kaçka da arkadaşının yeni haline çok şaşırdığını ve mutlu olduğunu dile getirerek, "Dönem başında okula geldiğinde kendisini tanıyamadım. Sınıfımıza yeni bir öğrencinin kayıt yaptırdığını düşündüm. Yüzünü gördüğümde ise Begüm olduğunu anladım. Onu o şekilde görünce çok mutlu oldum." dedi.

Beslenme ve diyet uzmanı Ceyna Uysal ise spor ve düzenli beslenme programıyla kilo verilebileceğini, Begüm'ün bu anlamda herkese örnek olduğunu söyledi.
Kaynak: AA