CHP Güzelbahçe İlçe Kongresi

CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Mustafa Moroğlu, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'ye yapılan saldırıya ilişkin "İyilere, iyiden yana olanlara, insanca yaşamı özleyip onun için kendi kentini güzelleştirmeye çalışanlara, haktan, hukuktan, adaletten yana olanlara yapılıyor." dedi.

Güzelbahçe Kültür Merkezi'nde yapılan CHP Güzelbahçe İlçe Kongresi'ne katılan Moroğlu, İnce'ye yapılan saldırı nedeniyle kongrenin coşku içinde yapılamadığını belirtti.

Saldırıdan sonra görüştüğü kişilerin 'böyle bir insana bu saldırı yapılabilir mi' diye sorduğunu aktaran Moroğlu, "Ben de dedim ki bu saldırılar böyle insanlara yapılır. İyilere, iyiden yana olanlara, insanca yaşamı özleyip onun için kendi kentini güzelleştirmeye çalışanlara, haktan, hukuktan, adaletten yana olanlara yapılıyor." ifadelerini kullandı.

Kongrede sadece ilçe başkanını, il yönetimini seçecek delegeleri seçmeyeceklerini kaydeden Moroğlu, sandık çevresi örgütlenmesinin de yapılacağını anlattı.

Moroğlu, delegelerin kendi sandık çevresine partinin bütün faaliyetlerini götürmeyle görevli olduğunu dile getirerek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarını dinleyip sokaklarda tek bir dilden söyleyeceklerini sözlerine ekledi.

Kongrede tek liste ile yeniden aday olan mevcut CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam ise, kongreye gelmeden önce dün gece saldırıya uğrayan Güzelbahçe Belediye Başkanı İnce'yi ziyaret ettiğini aktararak, partililere selamını iletti.

İnce'nin sağlık durumunun çok iyi olduğunu söyleyen Çam, yarın taburcu edileceğini ifade etti.

Tedavisi süren İnce'nin, doktorların ayağa kalkmaması gerektiği yönündeki tavsiyesi üzerine kongreye katılmadığı belirtildi.

Kaynak: AA