Ortaca'da Uyuşturucuyla Mücadele Semineri

Muğla’nın Ortaca ilçesinde, eğitimcilere yönelik uyuşturucu ile mücadele semineri düzenlendi.

Ortaca'da Uyuşturucuyla Mücadele Semineri
Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğünce başlatılan “Güllerimiz Solmasın, Gençlerimiz Ölmesin” projesi kapsamında Muğla Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda düzenlenen seminerde, ilçedeki okullarda görevli idareci ve öğretmenlere bilgilendirmede bulunuldu.

Ortaca İlçe Emniyet Müdürü Orhan Gürbüz, toplantıda yaptığı konuşmada, “Anayasamızın 58. maddesinde Devlet gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır ifadesi yer alır. Bizde bu çerçeveden hareket ile proje başlattık. Öğretmenlerimizin, polisimizin, ailelerimizin gençlerimizi korumak görevidir” ifadelerini kullandı.

Ortaca’da uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Gürbüz, “2016 yılında ilçemizde narkotik suçlarla alakalı 17 olay meydana gelmiş, 34 kişi yakalanmış. 5 kişide tutuklanmış. 65 gram esrar, 35 kök hint keneviri, 293 adet hap ele geçirilmiş, 2017 yılında ise 7 olay meydana geldi. 10 şahıs yakalanırken, 64 gram esrar, 10 adette hap ele geçirildi. Şuanda da konuyla ilgili gerekli çalışmalarımız ve takiplerimiz devam ediyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yürüttüğümüz bu proje ile gençlerimizi korumayı amaçlıyoruz” dedi.

Muğla Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından slayt eşliğinde uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Yapılan bilgilendirmede uyuşturucu maddenin zararları, uyuşturucu madde satan şahısların profilleri, uyuşturucu madde satılabilecek mekanlar gibi konular anlatıldı.
Kaynak: İHA