Dans Ederek Kendilerini Savunmayı Öğreniyorlar
Kahramanmaraş’ta görevli polis memuru Ümit Sarıkaya, yıllardır yaptığı Brezilya savunma ve dans sanatı ‘capoeira’yı gençlere öğretiyor. Sarıkaya, gençlerle birlikte bu sporu yaparak onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı hedefliyor.

Capoeira eğitimi alarak kültürel ve sosyal anlamda geliştiğini söyleyen ve ekibin tek bayan sporcusu üniversite öğrencisi Ayşe Çakın, “Burada çok eğleniyorum. Hocamızın polis olması nedeniyle ailem beni güvenerek gönderiyor buraya” diye konuştu.
Brezilya’da yaşayan Afrika asıllı kölelerin kendilerini savunmak için geliştirdikleri bu saldırı kökenli spor bugün, Brezilya başta olmak üzere dünyanın 48 ülkesinde resmi olarak yapılıyor. Estetik görünümü ve katı formlara sahip olmayışı capoeirayı diğer savunma sanatlarından da ayırıyor.
