Denizli'den Kısa Kısa

Denizli Valilik binasında deprem ve yangın tatbikatı yapıldı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Denizli İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen tatbikatta olası bir yangın veya deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenler, yaralılara müdahale, AFAD İl Müdürü Ali Etiz başkanlığındaki ekipler tarafından uygulamalı olarak anlatıldı.

Valilik binası içinde verilen siren sesi ile başlayan tatbikat, yerleşkenin arka bahçesinde düzenlenen yangın tatbikatıyla devam etti.

Bahçede kontrollü yangın çıkartılan tatbikatta binada mahsur kalanlar AFAD ekipleri tarafından ip sarkıtılarak yangın bölgesinden kurtarıldı.

Olası bir deprem anında binanın kontrollü bir şekilde nasıl boşaltılacağı, neler yapılacağı anlatıldı.

- Evlilik Okulu'nda 34. dönem başladı

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından "Ailemi Seviyorum" projesi kapsamında Evlilik Okulu'nda 34. dönem başladı.

Kent Konseyi'nde düzenlenen eğitim programının ilk dersine katılan Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, burada yaptığı konuşmada, Evlilik Okulu'nun yakında 5. yılını tamamlayacağını ve bugüne kadar çok sayıda mezun verdiğini ifade etti.

Değirmenci, "Bizler, Kent Konseyi binamızda 7 gün 24 saat ışığımız yansın istiyoruz. Sizler de geldiğiniz sürece buradaki bu ışık yanmaya devam edecek." dedi.

- Zabıtalar kan verdi

Denizli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı personeli, kan bağışında bulundu.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığının Kayıhan Mahallesi'ndeki merkezinde gerçekleşen kan bağışı kampanyasında konuşan Zabıta Dairesi Başkanı Özkan Tosun, geleneksel hale getirdikleri kampanya ile toplumda duyarlılık oluşturarak vatandaşlara örnek olmak istediklerini söyledi.

Tosun, "Geleneksel hale gelen kan bağışı kampanyamıza 82 personelimiz ile katılıyoruz. Kan acil değil sürekli ihtiyaç. Burada oluşturduğumuz farkındalıkla şehrimize ve ülkemize katkıda bulunmak istedik." diye konuştu.

- Pamukkale'deki çöp taksiler

Pamukkale Belediyesi tarafından, ilçe temizliğine katkı sunmak amacıyla 2016 yılında hizmete alınan 'Çöp Taksi' dar sokakların çöpünü topluyor.

Pamukkale Belediyesinin büyük temizlik araçlarına ek olarak hizmete başlattığı küçük yapılı damperli "Çöp Taksi", büyük araçların giremediği dar sokaklara rahatlıkla girerek çevre kirliliğine neden olan çöpleri kolaylıkla topluyor.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, "İlçemizin temizliği noktasında geçtiğimiz yıl hizmete başlattığımız Çöp Taksi, temizlik çalışmalarımıza katkı sunmaya devam ediyor." dedi.

- Subaşıoğlu, "Engelsiz Yaşam Merkezi'nde" incelemelerde bulundu

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Gümüşçay Mahallesi’nde yapımı sürdürülen "Engelsiz Yaşam Merkezi"nde incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Belediye Başkanı Subaşıoğlu, merkezin önemine dikkat çekerek, "Engelli kardeşlerimiz için bölgenin ilk ve tek sosyal tesisi niteliği taşıyan Engelsiz Yaşam Merkezi ile engelleri bir nebze de olsa ortadan kaldıracağız. Engelsiz Yaşam Merkezi'ne kayıt olmayan vatandaşlarımız 29 Aralık Cuma gününe kadar başvuruda bulunabilirler." dedi.

Kaynak: AA