Aksaray'dan Kısa Kısa

Aksaray Üniversitesi (ASÜ), Uluslararası Göçmenler Günü ve Gönül Coğrafyasına İş Becerisi ve İletişim Desteği Projesi kapsamında gerçekleştirilen konferans ve kariyer günü etkinliklerine ev sahipliği yaptı.

ASÜ ve Aksaray Çalışma İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından düzenlenen programda misafir ülkelerin öğrencileri, kendi kültürlerini ve folklorik özelliklerini tanıttı.

İŞKUR Aksaray İl Müdürü Mahmut Akkuş, ASÜ Konferans Salonu'nda yapığı konuşmada, düzenlenen etkinliğin bütüncül özelliğiyle Türkiye'de bir ilki temsil ettiğini söyledi.

Türkiye'de, dünyanın 191 ülkesinden 4 buçuk milyona yakın sığınmacının barındığını ve bu yönüyle Türkiye'nin dünyada en fazla göçmen barındıran ülke olduğunu vurgulayan Akkuş, "Aksaray'da 11 bin 754 göçmen ikamet ederken, üniversitemizde ise 32 ülkeden bine yakın öğrenci eğitim-öğretim görmektedir. Aynı havayı soluduğumuz, aynı mekanları paylaştığımız ve aynı hissiyata sahip olduğumuz dost ve akraba ülkelerin öğrencilerine kayıtsız kalmamız mümkün değil." diye konuştu.

Düzenlenen programda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü ve Aksaray İl Göç İdaresi Müdürlüğü başta olmak üzere, çeşitli kamu kuruluşlarının ve sanayi kuruluşlarının uzmanları sunumlar yaptı, merak edilen soruları cevaplandırdı.

Etkinlik, öğrencilerin ülkelerinin danslarını sahnelemesi ve bilgilendirmelerin yapıldığı stantların gezilmesiyle tamamlandı.

- "Bir Çocuğun Gözünden 28 Şubat" konferansı yapıldı

ASÜ ile Türkiye Gençlik Vakfı tarafından organize edilen etkinlik kapsamında, "Bir Çocuğun Gözünden 28 Şubat" konferansı düzenlendi.

Gazeteci yazar Yakup Köse, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'ndaki konferansta yaptığı konuşmada, 28 Şubat döneminde ortaokul öğrencilerinin dahi cezaevlerine atıldığını, kendisinin de henüz 14 yaşındayken gözaltına alındığını belirtti.

Mahkeme ve tutukluluk süreçlerine dair yaşadıklarını da anlatan Köse, yaşı küçük olmasına rağmen, yetişkin suçluların bulunduğu cezaevinde kaldığını aktardı.

Sunumunun devamında yakın tarihte yaşanan darbe girişimlerinden örnekler veren Köse, algı operasyonlarının sürdüğünü kaydetti.

Konferansa, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA