GÜNDEM / 19 Aralık 2017

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cibuti Cumhurbaşkanı Guelleh Türkiye'de

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Omar Guelleh'i resmi törenle karşılayacak.

- Baş başa ve heyetler arası görüşmeler ile anlaşmaların imza töreninin ardından Erdoğan ve Guelleh, ortak basın toplantısı düzenleyecek.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Guelleh onuruna resmi akşam yemeği verecek.

- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Guelleh ile Mecliste bir araya gelecek.

(Ankara/15.30/15.45/16.30/17.30/18.00/TBMM/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Bangladeş'te resmi temaslarına başlayacak.

(Dakka) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Karma Ekonomik Konsey (KEK) toplantısına katılmak üzere gittiği Moldova'da, Ekonomi Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Octavian Calmic, Başbakan Pavel Filip ve Cumhurbaşkanı Igor Dodon ile görüşecek.

(Kişinev) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gölbaşı Kent Meydanı ve Eğitim Kampüsü Protokolü İmza Töreni'ne ve Birikim Okullarının açılışına katılacak.

(Ankara/11.00/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Güven Hastanesinde tedavi gören Hasan Celal Güzel'i ziyaret edecek.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- TBMM Genel Kurulunda, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığının 2018 yılı bütçeleri ele alınacak.

(TBMM/11.00) (Fotoğraflı)

EKONOMİ

1- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Sabancı Center'da TÜSİAD'ın Türkiye'nin Sanayi'de Dijital Dönüşüm Yetkinliği Konferansı'na katılıyor.

(İstanbul/09.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TÜİK, 2016 yılı eğitim harcamaları istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

3- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ticaret Odaları Konsey Toplantısı, TOBB İkiz Kuleler'de yapılacak.

(Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ürdün Kralı II. Abdullah ile görüşecek.

(Paris)

2- Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Suudi Arabistan'ı ziyaret edecek.

(Riyad)

3- ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde buna karşı çıkan tasarıyı veto etmesinin ardından gelişmeler izleniyor.

(Washington/Ramallah/Kudüs/Tel Aviv)

4- IKBY'nin Süleymaniye kentinde kitlesel gösterilere dönüşen hükümet karşıtı eylemler takip ediliyor.

(Bağdat)

5- Yemen'de yaşanan çatışmalar izleniyor.

(Sana)

6- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Grand Ankara Otel'de düzenlenecek Ali Fuad Başgil Sempozyumu'na iştirak edecek.

(Ankara/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- FETÖ davaları

- FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanan yüksek yargı üyelerinin yargılandığı davaya, Yargıtay 9. Ceza Dairesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Akıncı Üssü darbe davasında 486 sanığın yargılanmasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsündeki duruşma salonunda devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahında meydana gelen olaylara ilişkin 244 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Darbe girişimine ilişkin İstanbul'daki "ana darbe soruşturması" kapsamında haklarında iddianame hazırlanan aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, 6 general ve 17 subayın bulunduğu, 9'u firari 14'ü tutuklu 24 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

- Darbe girişiminde Hadımköy General Kani Akman Kışlası ve cezaevinde meydana gelen olaylarda dönemin Harp Akademileri Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu'nun derdest edilerek cezaevine götürülmesine ilişkin 9'u tutuklu 62 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

- Darbe girişimi sırasında AK Parti İstanbul İl Başkanlığının işgal girişimine katıldığı iddia edilen 15 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

- FETÖ'nün "mülkiye" yapılanmasına yönelik eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın da bulunduğu biri firari 11'i tutuklu 15 eski vali ve kaymakamın yargılanmasına devam edilecek.

(İstanbul/10.30)

- FETÖ'nün aralarında iş adamları, milletvekilleri ve gazetecilerin de bulunduğu 59 kişiyi yasa dışı dinlemesine ilişkin 45 sanığın yargılanmasına başlanacak.

(İstanbul/10.00)

- Şırnak'ta FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili aralarında meslekten ihraç edilen dönemin 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar ve Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan'ın da yer aldığı 23'ü tutuklu 428 sanığın yargılanmasına Adana Bölge Adliye Mahkemesinde devam edilecek.

(Adana/09.30)

SPOR

1- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 13. haftasında Fenerbahçe Doğuş, Sırbistan'ın Kızılyıldız MTS takımını konuk edecek.

(İstanbul/20.45) (Fotoğraflı)

2- Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş Sompo Japan-Oostende ve Petrol Olimpija-Banvit karşılaşmaları yapılacak.

(İstanbul/20.00/ Ljubljana/20.30) (Fotoğraflı)

3- Basketbol ULEB Avrupa Kupası'nda Galatasaray Odeabank, deplasmanda Litvanya'nın Lietkabelis takımıyla karşılaşacak.

(Panevezys/20.00)

4- Kadınlar Kupa Voley 1. etap rövanşında Beşiktaş-Çanakkale Belediyespor, Seramiksan-İlbank, Halkbank-Nilüfer Belediyespor ve Bursa Büyükşehir Belediyespor-Kameroğlu Beylikdüzü Voleybol İhtisas maçları oynanacak.

(İstanbul/14.00/Manisa/16.30/Ankara/Bursa/17.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- "Enflasyonda kalıcı tek haneye ulaşılacak"

- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci:

- "Enflasyonda, 2018'de kalıcı tek haneye ulaşılacak. İlk üç ayda tek haneye inme beklentisi yüksek, nisana tek haneyle girilebilir. Hedefimiz ondan sonra bunu kalıcı hale getirmek"

- "Gelecek yıl yine rekorlar peşinde koşan ihracat performansımız olacak. Öngörümüz, yüzde 6'nın üzerinde büyümeyi yakalamış olmak ve 170 milyar doların üzerinde ihracat hedefine ulaşmak"

(Deniz Çiçek/Ankara)2- GRAFİKLİ - Sözde sorumlularını sahaya süren PKK'ya ağır darbe

- Türkiye'nin barış ve huzur ortamını bozmayı hedefleyen terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarını kararlılıkla sürdüren güvenlik güçleri, 1 Eylül 2016'dan bu yana 4 bin 536 teröristi etkisiz hale getirerek örgüte ağır kayıplar verdirdi

- Aynı süreçte bazıları İçişleri Bakanlığının "Aranan Teröristler Listesi"nde bulunan örgütün sözde sorumlusu 115 teröristi de etkisiz hale getiren güvenlik güçleri, şehir ve kırsaldaki operasyonlarla örgüte ağır darbe vurdu - Öldürülen teröristler arasında kırmızı listede yer alan sözde PKK/KCK Beşli Yürütme Konseyi üyesi "Gülbahar" kod adlı Hülya Eroğlu da bulunuyor

(Yunus Okur/Erzurum)

3- TERÖRSÜZ ŞEHİRLERDE DEĞİŞİM - Derik terörle değil zeytin ve turizmle anılacak

- Mardin'de belediye başkan vekili olarak görevlendirilen kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün PKK'lı teröristlerce şehit edildiği Derik'te gönüllü olarak göreve başlayan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hakan Kafkas, bir yandan şehit kaymakamdan geriye kalan projeleri diğer yandan da hazırladıkları yeni projeleri birbiri ardına hayata geçiriyor

- Temizlik, yol, içme suyu, altyapı ve üstyapı gibi alanlarda rutin hizmetlerin merkezin yanı sıra kırsaldaki köylere de ulaştırıldığı Derik'te park ve sosyal yaşam alanları oluşturuluyor

- İlçede eğitime belediye tarafından büyük destek sağlanırken, istihdamı artıracak ekonomik yatırımlar hedefleniyor

- Kafkas: "İlk etapta rahmetli kaymakamımızın vasiyeti olan zeytini kalkındırmak istedik. Yılda 50 bin fidan yetiştirme kapasiteli Derik Halhal Zeytini Fidan Yetiştirme Merkezi ile yıllık 20 bin ton kapasiteli zeytin ve zeytin yağı üretme ünitesi oluşturacağız"

- "Önümüzdeki yıl Derik terörle değil, zeytin, turizm ve insanların güzelliğiyle ön planda olacak. Tek amacımız burada insanların hak ettiği şekilde yaşamasını sağlamak"

(Halil İbrahim Sincar/Mardin)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA